Chili cheese nuggets

Chili cheese nuggets en review ‘Kookmutsjes’

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot voor kort nog nooit van de Kookmutsjes had gehoord. Ik leerde ze dit najaar kennen tijdens de Culiperslunch. Wat een onwijs enthousiaste en leuke meiden zijn Najat en Nadia! Ik kreeg hun mooie kookboek opgestuurd en maakte daaruit de pittige kaasballetjes, een perfectie kopie van de chili cheese nuggets van Burger King!

chili cheese nuggets uit 'Kookmutsjes'

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

Ik kreeg de limited edition van dit mooie boek, met vier extra bonusrecepten en een potje eigen ras el hanout kruiden, die ze binnenkort zelf gaan verkopen (en waarmee ik deze heerlijke gebakken mosselen maakte!). Het meest bijzondere van dit boek zijn de uitgebreide stap-voor-stap uitwerkingen van alle recepten, met foto’s! Zo maken ze het proces heel visueel en kan een gerecht haast niet meer mislukken. Ideaal voor als je net begint met koken. De recepten in het boek zijn heel uiteenlopend. Van hamburgers tot sushi en van koek tot pasta.

Burger King

Ik kom zelden in een fastfood restaurant (ben geen fan van hamburgers) maar als ik in de buurt van een Burger King ben moet ik altijd een portie chili cheese nuggets scoren! Die zijn zo lekker! Dit recept komt er behoorlijk dicht bij in de buurt al hebben de originele chili cheese nuggets meer een soort jasje van deeg. De kookmutsjes gebruikten jalapeñopepers uit pot, ik sneed twee verse jalapeños fijn.

chili cheese nuggets

Chili cheese nuggets

Wat heb je nodig (ca. 50 stuks):

Ingrediënten

  • 45 gram roomboter
  • 45 gram bloem + 50 gram om te paneren
  • 200 ml water
  • 1 theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • kippenbouillonblokje
  • 250 gram cheddarplakjes, fijngesneden
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 jalapeño pepers
  • 2 eieren
  • 150 gram panko of paneermeel

Extra nodig: ovenschaal, bakpapier, plastic folie, frituurpan of pannetje met zonnebloemolie

Smelt de roomboter in een pan op laag vuur en voeg de 45 gram bloem toe. Laat zo’n twee minuten al roerend garen. Voeg nu het water, de zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder en het verkruimelde bouillonblokje toe. Zet het vuur iets hoger en breng al roerend aan de kook. Voeg nu de cheddar en geraspte kaas toe en laat al roerend goed smelten. Voeg tot slot de fijngesneden jalapeñopepepers toe. Bedek een ovenschaal met bakpapier en verdeel hier het kaasmengsel over. Smeer gelijkmatig uit en bedek met plasticfolie. Zet de schaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Neem van het afgekoelde mengsel stukjes van ca. 13 gram en draai hier balletjes van.

Neem drie schalen en doe hierin de bloem, de losgeklopte eieren en de panko of paneermeel. Haal ieder balletje achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Kliederwerkje! Eventueel kun je ze dubbel paneren (dan barsten ze minder snel open). Je kunt dan de stap  met de bloem weglaten, dus alleen nog een keer ei en panko.

Je kunt ze nu meteen in ca. 3 minuten frituren of eerst invriezen. Mijn ervaring leert dat eerst invriezen ervoor zorgt dat ze minder snel openbarsten.

Bewaar het recept voor chili cheese nuggets op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Chili cheese nuggets
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*