Home » Keukenverlichting, functioneel en sfeervol
Keukenverlichting

Keukenverlichting, functioneel en sfeervol

Je staat er wellicht niet zo bij stil, maar goede keukenverlichting is heel belangrijk. Niet alleen voor het goed uitlichten van je werkzaamheden, maar ook voor de sfeer in deze – wat mij betreft meest belangrijke – ruimte van het huis. Ik vertel je er alles over!

keukenverlichting

Keukenverlichting

Tegenwoordig hebben steeds meer huize een open keuken of woonkeuken. Een ruimte waar zowel gekookt wordt als ook gegeten aan de eettafel of bar. Dan is naast zogenaamd functioneel licht of ‘werklicht’ ook sfeerlicht heel belangrijk. Je wilt tenslotte wel gezellig en sfeervol kunnen tafelen. Bij verlichting voor in de keuken zou je dan bijvoorbeeld kunnen denken aan dimbare plafondlampen.

Plafondlampen nemen weinig ruimte in en belemmeren de vrije doorloop niet. Is je plafond hoog genoeg dan zijn hanglampen ook een optie.

Uitlichten

Voor zogenaamd werklicht is het handig om bepaalde plaatsen – zoals bijvoorbeeld het fornuis – uit te lichten. Ook daarbij is het aan te raden voor dimbaar licht te gaan, zodat je tijdens het koken kunt kiezen voor fel licht en na het koken voor diffuus licht.

Plafondspots zijn hierbij erg handig. Je licht dan met verschillende spotjes o.a. je fornuis en je werkblad uit.  Extra licht boven je keukenblad is niet alleen heel handig, maar ook veilig. Je wilt natuurlijk wel zien wat je snijdt (liever niet je vingers dus)!

keukenverlichting

Ledstrips

Qua andere verlichting zou je nog kunnen denken aan verlichting in je kasten, zodat je beter kunt zien wat er allemaal in ligt. Denk bijvoorbeeld aan ledstrips onder de planken.

Of wat dacht je van een ledstrip onder je keukenkastjes of onder het aanrechtblad? En de meeste verlichting kun je tegenwoordig bedienen met je smartphone. Wel zo handig, lekker lui vanaf de bank!

keukenverlichting

Stijl van je keukenverlichting

Rest je alleen nog te kiezen voor de stijl van je keukenverlichting. Want ga je voor industrieel of landelijk, design of klassiek? De keuze is enorm! Ik ga zelf voor een combi van industrieel en design, maar smaken verschillen!

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*