Home » My happy life december 2020

My happy life december 2020

Een roerig jaar komt ten einde. De verwachtingen die ik – en met mij bijna iedereen – van dit jaar had zijn geenszins uitgekomen. Toch kijk ik met een tevreden blik terug op 2020. Okay, het ging niet zoals moet. Maar als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan, is meestal mijn motto. En dus kijk ik vooral naar wat wel mogelijk was: onze vakantie naar Oostenrijk en Italië bijvoorbeeld en de zonnige zomermaanden waardoor we veel buiten konden vertoeven. En december is voor mij sowieso ’the season to be jolly’, corona of niet. Dit was My happy life december 2020.

My happy life december 2020

My happy life december 2020

De boom ging vroeg op dit jaar, al voor Sinterklaas. Een beetje gezelligheid in huis kan geen kwaad tijdens de lockdown!

Mijn baan bij de GGD heb ik al in een vroeg stadium beëindigd. Ik kreeg gewoon buikpijn van het de hele dag bellen van mensen met slecht nieuws. Dat soms ook nog eens niet goed werd ontvangen (lees: wappies). Ik heb bewondering voor de mensen die dit zonder moeite doen, maar ik sliep er slecht van! En dat was me die 13 euro bruto per uur (serieus, echt weinig) gewoon niet waard!

adventskalender

In december mocht ik natuurlijk iedere dag een vakje open maken van mijn twee adventskalenders – van MyMuesli en The Bodyshop – dat blijft toch echt super leuk om te doen. Iedere dag cadeautjes!

My happy life december 2020

Sinterklaas vierden we met mijn ouders bij ons thuis. Wat was het gezellig en wat ben ik verwend! We aten pizza’s uit de pizzarette en mijn vader had zoals ieder jaar heerlijk gevuld speculaas gebakken. Een gezellige dag!

Allergietest

Om er achter te komen of een allergie mogelijk de oorzaak van mijn jarenlange misselijkheidsklachten zou kunnen zijn deed ik een allergietest bij een speciale kliniek. In beide armen werden allerlei stofjes ‘ingeprikt’. Helaas (of eigenlijk natuurlijk gelukkig) blijk ik nergens allergisch voor te zijn. We zoeken maar weer verder.

Verder maakte ik het thuis vooral gezellig door veel kerstmuziek te draaien, kerstkaarten te schrijven (met een lekkere bellini), lekkere lunches te koken en online nog wat cadeautjes te shoppen. Ik verwende mijzelf met een prachtige contactgrill van Cuisinart, ik denk dat ik hier nog wel een keer een blog over ga schrijven, ben er super blij mee!

De week voor de kerstvakantie liep Bodhi stage bij zijn vader. Super leuk om op die manier eens een kijkje te nemen in het dagelijks leven van Peter. Hij startte op maandag en ’s avonds kregen we te horen dat de scholen dicht gingen. In overleg met zijn mentor mocht hij gelukkig zijn stage gewoon afmaken.

En toen was het kerst! We vierden het bij ons thuis met mijn ouders. Ik maakte het voorgerecht en hoofdgerecht (carpaccio, saltimbocca alla romana, aardappelgratin met truffel, pommes duches, spruitjes met limoenboter) en mijn ouders het bijgerecht en dessert (stoofpeertjes en tiramisu). Tweede kerstdag keken we Top 2000, films en aten we een uitgebreide borrelplank. Genieten!

Oud en nieuw vieren we vanavond thuis gewoon met z’n drietjes. Wederom met uitgebreide borrelplank!

Blog

Vanaf 6 december startte de adventskalender winactie op Instagram. Ik had een hoop mooie prijzen weten te regelen en dat viel goed in de smaak! Ik heb er zo’n 500 volgers bij gekregen en veel mensen blij mogen maken!

Voor de opening van Ted’s in Leiden waren Priya en ik uitgenodigd een lunch to go op te halen. Ik was al fan van Ted’s in Den Haag en nu kan ook Leiden zich verheugen op de heerlijkste  broodjes!

Brabantse wijnproeverij

Voor de online wijnproeverij van Brabantse wijnen ontving ik vier heerlijke flessen. Een uitgebreid artikel komt in januari online!

Online kookworkshop

Blij was ik met mijn ruime keuken tijdens de online kookworkshop van Alain Caron! Want het was nog flink aanpoten om een driegangen diner voor vier personen klaar te maken. Maar wat was het leuk en vooral: ontzettend lekker. We maakten gestoofde en gebakken prei met een truffel vinaigrette en kruidensla, kabeljauw met paddenstoelen en gember-roomsaus en tournedos met rode wijnsaus en gestoofde vijgen met tijm en honing.

En dat alles begeleid door heerlijke Pays d’Oc wijnen. Erg leuk om een keer mee te maken!

Blogpost

Over de post kwamen ook weer de lekkerste dingen. Bodhi was blij met een doos vol nieuwe Knoppers peanut bars (inclusief coole muts!). Van Canei kreeg ik een fles met cannoli en sterretjes en er kwamen natuurlijk flink wat flessen wijn (voor de proeverij en de kookworkshop). Een leuk boek over budget hacks (meer in januari), een doos vol vegan mayonaise van Mayoneur en een ‘meter’ Marlene appels.

foodybox winter

De foodybox die ik ieder kwartaal mag ontvangen was dit keer weer goed gevuld! Bodhi is dol op de nachos en empanadas van Los Taqueros en ik was blij verrast door de Jammy Red van Barefoot, een rode wijn die je koel drinkt.

De dag voor kerst ontving ik nog dit leuke en lieve pakketje met de nieuwe lemon bodycare lijn van The Bodyshop. Ik ben weer dankbaar voor alles wat ik heb mogen ontvangen!

2021

My happy life januari 2021

Januari is nooit mijn favoriete maand geweest. Tot 19 januari zitten we sowieso nog in de lockdown, maar hopelijk kunnen we – met het starten van de vaccinatie – langzaam aan weer gaan uitkijken naar een vrolijk voorjaar. Ik heb in tegenstelling tot anderen jaren wel een paar goede voornemens. Meer bewegen – iedere dag een half uur wandelen moet te doen zijn – meer groente en fruit eten en de wijn wat vaker laten staan. Ik hoop op een gezond en corona vrij 2021!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*