Home » Terugblik op 2020

Terugblik op 2020

Net als overal in de media blik ook ik terug op 2020. Een jaar dat grotendeels in het teken stond van Covid-19. Een bewogen en vreemd jaar, voor ons allemaal. Dat laatste zorgt wel voor een soort van ‘gemeenschappelijkheid’. We zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje! Toch kan ik zeggen dat 2020 voor mij een goed jaar is geweest, waarin ik bewuste keuzes gemaakt heb voor mijn toekomst. Ik neem je mee van maand tot maand!

hlghlights van Madeira - Cabo Girao

Januari 2020

Terugkijkend waren we zo blij dat we in januari nog een weekje vakantie op Madeira hadden geboekt! We kwamen aan op oudejaarsavond en konden gelijk aanschuiven voor het oud-en-nieuw diner. We hebben een heerlijk en zonnige week gehad (verslag lees je hier terug) waar we zeker een poosje op konden teren. Na terugkeer van de vakantie realiseerde ik me des te meer dat ik niet meer verder wilde in mijn huidige baan. Teveel reorganisaties, teveel veranderingen. Het was mooi geweest na 27 jaar. Mijn eerste aanvraag, op de eerste werkdag na de vakantie, was een verzoek tot een sabbatical van 3 maanden…. Om de tijd te hebben na te denken over hoe nu verder.

Ik deed nog een leuke workshop oesterzwammen kweken waarmee ik o.a. een heerlijke vega shoarma maakte!

Februari 2020

In februari deden Marjolein en ik de voorbereidingen van een extra foodbloggerstour, de wijkeditie. In het hippe zeeheldenkwartier hadden we de leukste zaakjes bereid gevonden mee te doen. Helaas gooide corona roet in het eten….Ook hadden we samen een superleuke pasta workshop op het Italië event in Amsterdam.

Koektaart voor Pasen

Voor Pasen maakte ik voor het eerst een koektaart! Zo leuk om je uit te leven op de decoratie. Ik maakte later dit jaar nog een koektaart voor moederdag en mini koektaartjes voor Kerst!

Maart 2020

Mijn verzoek tot een sabbatical werd geweigerd. Dus nam ik per 1 maart een gewaagd besluit. Ik nam – na 27 jaar trouwe dienst – ontslag bij De Haagse Hogeschool! Omdat de periode voor de zomervakantie heel druk is qua open dagen etc. kwam ik overeen om nog tot 1 juni te blijven. Er viel zo’n last van mijn schouders na die beslissing! Ik begon druk plannen te maken voor de periode na 1 juni. En toen kwam halverwege maart de eerste lockdown….. Gevalletje goede timing hè!

Eén van mijn laatste events voor de lockdown was een lunch thuis bij Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes, ter ere van de lancering van hun kookboek ‘De wereld thuis’. Een bijzondere ervaring en met recht één van mijn favoriete kookboeken van dit jaar. Ik kookte er de butter chicken curry uit (en die staat zeker 1x per maand op tafel) en de heerlijke popcorn falafel. Aanrader!!

Ook had ik die maand nog een persreisje naar Antwerpen en ging ik samen met Bodhi naar de KFC in Rotterdam voor de lancering van de vega kipburger! Op de dag van de sluiting van de horeca deden Peter en ik nog een wijnproeverij bij Argentijns restaurant La Tabla. Een uur later sloot alle horeca……

terugblik op 2020

April 2020

De maand april stond in het teken van thuis werken en thuis leren. Van strijd om de computer en van worstelen met Teams en Zoom. Toch was ik positief verrast hoe Bodhi’s school het thuis onderwijs oppakte. Best lastig als je een praktijkopleiding volgt! Zonder reistijd had ik opeens ook veel meer tijd om de keuken in te duiken. Tot grote vreugde van Bodhi maakte ik dan ook regelmatig een lekkere warme lunch. Beter toch dan boterhammen uit een broodtrommel!

We kochten een Rummikub spel en brachten vele uren door met spelletjes spelen (okay en met bitterballen en wijntjes. Corona kilo’s zijn definitief een feit!)

Ondertussen bakte ik me drie slagen in de rondte, net als de rest van Nederland. De bezoekersaantallen op mijn blog stegen enorm! Ik maakte het ook op balkon weer gezellig, voor een veilig buiten gebied. Ik heb dit voorjaar en de zomer heel wat heerlijke uren op ons balkonnetje doorgebracht!

Brownietaart

Mei 2020

Op 2 mei was Bodhi jarig, en zagen we na heel wat weken mijn lieve ouders weer eens. Daar bleef het dan ook bij qua visite, maar natuurlijk was er wel taart, slingers en cadeautjes. Op zijn verzoek maakte ik deze brownietaart met popcorn!

stroopkoekjes met gezouten karamel

Ik ging weer de hele maand aan de slag met allerlei heerlijke content voor de blog. Van verse pasta tot stroopkoekjes met salted caramel!

En op 28 mei was het eindelijk zo ver: mijn laatste werkdag was aangebroken. Nooit verwacht dat ik geen ‘normaal’ afscheid zou kunnen nemen! Toch verraste mijn collega’s mij met een online borrel (inclusief toegestuurd borrelpakket), een digitaal magazine (de Anne-Marie) en een online afscheid. Ik was er blij mee! Een etentje hou ik nog te goed, alhoewel het de vraag is of dat zo lang na dato nog wel zin heeft.

Twee dagen later werd ik 52 en kon ik met een mini feestje een roerige maand gezellig afsluiten!

Juni 2020

Op 1 juni mochten we er weer op uit! We boekten meteen kaartjes voor Avifauna en genoten intens van ons eerste terrasje. Wel mooi dat je dit soort dingen weer opnieuw leert waarderen! Ook mochten we weer uit eten en dat deden we deze maand o.a. bij restaurant Phuket (nog voor mijn verjaardag!).

Omdat ook musea weer open mochten gingen we deze maand naar het Luchtvaarmuseum in Soesterberg, Aviodrome en de Hortus Botanicus in Leiden. Heerlijk om er weer lekker even op uit te kunnen. Voorzichtig aan begonnen we ook plannen te maken voor de zomervakantie.

Motorboot op het meer

Juli 2020

In juli had ik zelfs weer een (mini) bloggers event! Met een klein groepje brachten we een bezoek aan gezellig en mooi Dordrecht. Ook gaf ik mijn allereerste kookworkshop bij mensen thuis, een Italiaans driegangen menu. Zo gaaf om te doen! Ik hoop dit in 2021 echt voort te kunnen zetten! Maar het hoogtepunt van deze maand was toch wel onze vakantie! Een overnachting in het mooie Bamberg, een week in mijn favoriete Oostenrijk en nog een week aan het meer van Caldonazzo.

Mijn favoriete plek: de hintersee

Wat hebben we genoten, wat zijn we blij dat we dit gedaan hebben. Het was daar 100x veiliger dan in Den Haag, en we konden voor ruim twee weken haast een beetje vergeten dat de wereld door corona beheerst werd, ondanks de mondkapjesplicht in Italië.

Chiapas Taco Cartel taco

Augustus 2020

Ook augustus voelde nog min of meer ‘normaal’. Ik deed met Bodhi een restaurant review bij Chiapas Taco Cartel en ging mee op de blogboot in Amsterdam. Met enige twijfels overigens, want de berichten over oplopende besmettingsaantallen maakten nerveus. Toch was alles goed geregeld, met voldoende afstand. Jaguar

September 2020

Peter kocht eindelijk zijn droomauto: een Jaguar! Zo leuk dat bij aflevering er een grote strik omheen was gedaan. En we kregen een lekker taartje.

Ik at mijn buik rond aan oesters en ander lekkers uit de zee tijdens een persreisje naar Zeeland. Wat een heerlijke dag was dat. Lekker eten, mooi weer, veel wijn en goed gezelschap. Zulke dagen zijn echt de hoogtepuntjes uit een verder behoorlijk raar jaar! Ook overnachtte ik nog een nachtje in Soest voor een hele dag workshops bij ‘Blogger by nature’.

My happy life 2020 - Sjaak Bral Circus Corona

Normaal bezoeken we ieder jaar op tweede kerstdag de oudejaarsconference van Sjaak Bral. Dat gaat dit jaar uiteraard niet door. Extra leuk was het daarom dat we in het openluchttheater in het Zuiderpark de extra voorstelling Circus Corona konden bezoeken!

lachha paratha

Ook heel leuk was de Indiase kookworkshop die ik die maand deed. Ik maakte heerlijk Indiaas brood, laccha paratha! En zelfs de tot twee keer toe uitgestelde culiperslunch ging eind september door. Weliswaar in twee shifts en met een vaste looproute, maar het was toch weer supertof om heen te gaan en weer een hoop mensen te zien.

Oktober 2020

In oktober begon ik al aan mijn feestdagen planning. Ik maakte vier nieuwe Sinterklaas recepten, bedacht alle kerstgerechten en diy’s die ik wilde gaan maken en begon met het benaderen van merken voor de grote kerstadventskalender winactie in december. Ik werd verwend met een pizzarette (die we inmiddels al meerdere malen gebruikt hebben)! Ook kreeg de adventskalender van The Bodyshop, a dream come true! En dan is het lang wachten voordat je het eerste vakje kunt openmaken!

Voor de laarsjes die ik kreeg van Van de Assem deed ik met Mariska een heuse fotoshoot in Madestein. Het was het tweede paar laarzen dat ik deze herfst kreeg (eerder mooie cowboy laarzen van Wolky) en dat terwijl ik toch echt geen fashion blogger ben. Maar hé, ik klaag niet!

Corona coaster

Half oktober sloot helaas de horeca weer. Wat mis ik dat, even gezellig lunchen, ergens wat drinken, uit eten gaan. Tuurlijk kun je afhalen of thuis laten bezorgen maar dat is toch anders. Ik mis de gezelligheid! Wat we gelukkig nog wel konden was musea bezoeken, en dat deden we haast ieder weekend. Dat kan nu helaas ook al niet meer….

November 2020

In november ging het kerst koken van start. Iedere dag komt er in december iets online, dus dat was flink aanpoten. Maar ik vind het zo ontzettend leuk! Ik lunchte dus regelmatig met heerlijke kerst voor- of hoofdgerechten. Ik heb immers daglicht nodig om alles goed op de foto te krijgen.

Mijn baan als bron- en contactonderzoeker bij de GGD bleek van korte duur. Ik vond het werk zo ontzettend naar om te doen, kreeg er buikpijn en slapeloze nachten van. Dat leek mij niet de bedoeling dus zegde ik het uitzendbureau op. Helaas, pindakaas, ik heb het geprobeerd.

Voor Peter’s verjaardag had ik in het geheim een overnachting voor ons drietjes geboekt op de SS Rotterdam. Daar konden we heerlijk een wijntje en snacks doen in de bar en ’s avonds dineren in het restaurant. De volgende ochtend een lekker ontbijt en nog een audiotour over het prachtige schip in jaren 50 stijl. Erg leuk!

December 2020

En toen was het opeens december! Gek hoe hard de tijd evengoed kan gaan terwijl je het idee hebt maar weinig te doen. We vierden gezellig Sinterklaas met mijn ouders (met pizza uit de pizzarette!). En vanaf 6 december mocht ik op Instagram 15 dagen lang voor kerstvrouw spelen door iedere dag een winactie te organiseren. Met prachtige prijzen. Erg leuk om te doen, hoewel het best veel werk is.

Ik had zelfs nog twee events online. Een Brabantse wijnproeverij en een fantastische online kookworkshop met Alain Caron. Alle ingrediënten plus de wijnen daarvoor kreeg ik thuisbezorgd. Ik kookte een driegangen diner voor ons drietjes, met gestoofd en gebakken prei met een truffeldressing, kabeljauw met paddenstoelen in een gember mosterdroomsaus en tournedos met rode wijn saus en gepocheerde vijg en een mirepoix van groente en aardappel. Best even aanpoten maar oh man wat was het lekker allemaal!

Kerst was intiem, knus en gezellig. En lekker! We vierden eerste kerstdag met mijn ouders. Ik maakte het voorgerecht en hoofdgerecht (carpaccio, saltimbocca alla romana, aardappelgratin met truffel, pommes duches, spruitjes met limoenboter) en mijn ouders het bijgerecht en dessert (stoofpeertjes en tiramisu). Tweede kerstdag keken we Top 2000, film en aten we een uitgebreide borrelplank. Genieten!

En had ik de stille hoop in december de 100.000 unieke bezoekers per maand op mijn blog te bereiken, de teller staat – met nog 2 dagen te gaan – op meer dan 130.000!!!

Ondanks alles mag ik concluderen dat 2020 geen slecht jaar is geweest. Misschien minder spannend en sprankelend, maar het belangrijkste: ik ben gelukkig, zit goed in mijn vel, mijn naasten zijn gezond. En dat is uiteindelijk wat telt!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*