Home » My happy life december 2021

My happy life december 2021

?It’s the most wonderful time of the year ? Hoewel ik altijd flink vooruit werk om zoveel mogelijk van de decembermaand te kunnen genieten, is het in de praktijk toch altijd weer hectischer dan verwacht. Maar toen was daar weer een lockdown, en zaten etentjes en events er even niet meer in. Omdenken dan maar, en lekker thuis genieten van kerstfilms, -muziek en lekker eten. Dit was my happy life december 2021.

Adventskalenders

My happy life december 2021

Het was eindelijk 1 december dus ik kon beginnen met het uitpakken van mijn adventskalenders. Drie maar liefst, dus iedere ochtend een feestje. Love it! 

Kerstboom

Nog voor Sinterklaas had ik dit jaar de kerstboom al neergezet (kon echt niet meer wachten!) En dus lagen de Sinterklaascadeautjes gezellig onder de boom.

Kersttrui voor Knuffel

Op 5 december vierden we Sinterklaas met mijn ouders. Ik had mijn buurvrouw gevraagd een kersttrui te maken voor Bodhi’s knuffel. Kijk nou toch hoe mooi! We werden allemaal goed verwend en hadden een gezellige middag en avond, met zelfgebakken gevuld speculaas van mijn vader en lasagne van mij!

Sinterklaascadeaus

Ik kreeg het megadikke kerstmagazine van Miljuschka, mooie oorbellen, lekkere huissokken, Chloé parfum en highligher ‘koffieboontjes’. Blij mee!

Museum beelden aan zee

Met vriendin Karin sprak ik weer eens af in het museum, dit keer in Beelden aan Zee. Daarna lunchten we gezellig in de prachtig versierde Foodhall Scheveningen

Borrel bij Priya

Vanuit Scheveningen ging ik door naar het centrum, om even gezellig bij te kletsen en te borrelen met Priya. Wat een gezellige dagen zo!

Dagje Amsterdam met sharon

Met mijn zusje Sharon deed ik een dagje Amsterdam. Lekker koffie met gebak bij de patisserie van de Bijenkorf, naar de Albert Cuyp (onze vaste ‘gimmick’ is even stilstaan bij het beeld van Hazes), en gezellig winkelen en vooral heel veel kletsen. We bezochten ook de prachtige drie verdiepingen tellende winkel van Rituals op de Kalverstraat. Een aanrader.

Grillplaat

Als je niet meer uit eten kunt dan maak je het thuis maar gezellig toch? Ik kreeg een bijna 1 meter lange grillplaat bezorgd en besloot die gelijk maar uit te testen toen onze vrienden uit Tiel een dagje langskwamen. Super handig, iedereen kan er zo goed bij!

Koekjes bakken en uitdelen

Traditiegetrouw bakte ik weer een heleboel kerstkoekjes en bracht die, mooi ingepakt, langs bij buren in de flat. Ook de postbode kreeg natuurlijk een pakje, hij bezorgt er namelijk genoeg bij mij!

Whirlpool combimagnetronHet was ff een klusje maar samen met Peter verving ik mijn oude combimagnetron voor de nieuwe van Whirlpool die ik afgelopen maand had gewonnen. De komende weken maar eens goed alle mogelijkheden (stomen, crisp, fry) gaan ontdekken!

Kerst 2021

Kerstavond bestelden we spareribs (ik had al de halve dag in de keuken gestaan en vond het wel best zo) en keek ik All you need is love. Een heerlijke traditie. Eerste kerstdag vierden we met familie bij ons thuis en zorgde ik voor het kerstdiner. Ik maakte drie voorgerechtjes: coquille in hazelnootboter (en slaschuitjes met kiptruffelsalade voor de niet visliefhebbers), carpaccio-truffelbonbon en Caprese candycanes. Als hoofdgerecht saltimbocca alla Romana, aardappelgratin, stoofperen en haricot vert rolletjes met spek. En toe candycane mousse en Baileys lavacake. Ik kan er echt van genieten om zo’n diner samen te stellen en te bereiden. Ik maak dan ook een heus draaiboek en combineer zoveel mogelijk gerechten die je (deels) kunt voorbereiden met gerechten die je last minute klaarmaakt. 

Op de valreep van het nieuwe jaar mocht ik ook nog even mijn boosterprik halen, Peter had ‘m de dag voor Kerst.

Oliebollen

Met oud-en-nieuw bleven we rustig thuis en bakte ik oliebollen. Super gezellig hoor, maar wat mis ik onze wintervakanties naar La Palma!

Adventskalender winactie

Bloguitjes

Bloguitjes waren er deze maand niet. Wel had ik maar wat druk met de adventskalender winactie op mijn Instagram. 20 dagen met 20 winacties. Met 35 mooie prijzen met een waarde van meer dan 1000 euro. Ik weet het nu zeker: geven is zoveel leuker dan krijgen. Het is heerlijk om op deze manier in december mijn trouwe (en nieuwe) volgers te bedanken. En dat alles met behulp van de bedrijven waar ik afgelopen jaar zo fijn mee heb samengewerkt.

Patisserie van Dudok

Blogpost

Wat kreeg ik weer een hoop opgestuurd deze maand! En Peter maar kartonnen dozen stuksnijden :-). Ik ontving de prachtige nieuwe SodaStream Art, een Dr. Oetker bakpakket, Johnny Doodle Santa’s Secret repen en een enorm patisserie assortiment voor Kerst van Dudok. Op de foto die ik hiervoor maakte ben ik best wel trots! Een deel aten we op, en een deel vroor ik in en hebben we van genoten met Kerst!

Foodybox kerst

De foodybox kerst was weer enorm goed gevuld! Met de aalbessen van Berry Brothers maakte ik de compote voor de candycane mousse die ik met kerst serveerde! De alcoholvrije bubbels bewaar ik even voor dry january. 

Gestoomde oesters met Aziatische dressing

Ik mocht een kistje met 12 Zeeuwse creuses ontvangen (en 5 kistjes verloten op Instagram!) en serveerde die zowel rauw als gestoomd. Van Barefoot ontving ik een prachtig pakket voor oud-en-nieuw met o.a. een Polaroid camera. 

Champagne koeler

In de blogbox feestdagen die ik mocht ontvangen zat o.a. deze leuke wijnkoeler. En weer een SodaStream Art, die ik heb verloot op Instagram. 

KitKatMet het KitKat ‘have a Christmas break’ pakket maakte ik vooral Bodhi heel erg blij! En zo lief: hij nam ook een zakje mee als kerstcadeau voor zijn stagebegeleider. Bodhi kreeg zelf ook zijn allereerste kerstpakket van ISS!

Licor43

Met het pakket van de Zuivelhoeve Boer’n yoghurt met Licor43 maakte ik deze leuke toetjes met versgebakken crumble. De fles Gordon’s gin met 0% alcohol bewaar ik voor een lekkere cocktail in januari. Het was me het maandje wel weer!

Toeren langs de Moezel - Cochem

My happy life januari 2022

Tot en met de 14e zitten we sowieso nog in een lockdown dus veel te beleven is er niet. Jammer hoor. Geen musea, geen bioscoop, niet uit eten. Ik ben sowieso al geen fan van januari maar op deze manier wordt het er zeker niet gezelliger op. Maar we moeten er maar doorheen bijten!

Deze maand doe ik ook mee aan ‘dry january’, ofwel een maand lang geen alcohol drinken. En geloof me, dat was best nodig! Verder wil ik – zoals ik mij ieder jaar weer voorneem – wat meer gaan bewegen. Dat wordt dus veel wandelen, zolang het weer dat een beetje toelaat. Eind januari mogen we voor mijn blog een lang weekend naar het Roompot Park in Cochem aan de Moezel. Ik hoop dat het tegen die tijd mogelijk is om lekker uit eten te gaan en eventueel musea te bezoeken. Iets leuk om naar uit te kijken in ieder geval!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*