Home » Nostalgie en eten (nieuwe rubriek!)
rollade

Nostalgie en eten (nieuwe rubriek!)

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie en eten. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. Dit keer lijkt het me leuk om twee keer per maand iemand aan het woord te laten over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept. Nostalgie en eten heet deze nieuwe rubriek. Ik doe vandaag zelf de aftrap. En niet te vergeten: ik ga weer 4 x per week posten (boordevol inspiratie) dus zoals je ziet terug op de zondag!

Nostalgie en eten: rollade

Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

Nostalgie en eten

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

Rollade met dikke jus (jus aangemaakt met maizena), gekookte aardappelen en verse snijbonen. Ik maak het zelf nooit klaar, maar eet het nog steeds het allerliefste als ik bij mijn ouders eet. Zoals het bij mijn ouders smaakt, zo smaakt het nergens anders. Zooooo lekker! Ik eet dus zelf nooit gekookte aardappelen.

zoete beertjes

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

Dropmatjes, zoete beertjes (zwart-op-wit poeder), trekdrop, knotslollies en benbits met kaneelsmaak. Ik schreef onlangs nog een artikel over nostalgisch snoepgoed. En nu heb ik trek in Zoete beertjes…

sachertorte

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Mijn vader bakte heerlijke Sachertaart (recept komt binnenkort online), op mijn verzoek met een vulling van chocolademousse in plaats van abrikozenjam. Op tafel stonden de standaard hapjes uit die tijd: kaasblokjes met een zilveruitje, plakjes leverworst en metworst, rolletjes rookvlees met ei, en van die chips die je rond je vingers kon doen. En wokkels! We dronken Raak cola, sap, limonade en vanaf mijn 12e mocht ik af en toe een Shandy. Met 1% alcohol werd ik daar – denkbeeldig – al heel dronken van!

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

 Ik was niet echt een groente-eter. Lof, bloemkool, spruitjes, bah! Maar mijn moeder maakte vaak twee soorten groente, zodat er altijd wel iets bijzat wat ik wel lekker vond. Bonen bijvoorbeeld.

nootgevallen

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

 Dat zijn er best veel! Nootgevallen van Duyvis (nootjes met een jasje van verkruimelde nootjes), Pringles wasabi, Cantadou met mierikswortel en de walnoten pindakaas van AH bijvoorbeeld. Dus fabrikanten, mochten jullie dit lezen….

 Ouderwetse appeltaart

Welk recept heb je vanuit je ouderlijke huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt? En mogen we dat recept delen?

De ouderwetse appeltaart, zoals mijn moeder die vroeger al maakte, komt ook hier nog geregeld op tafel en heb ik al op mijn blog staan! Is op verjaardagen altijd als eerste op en smaakt gewoon altijd!

Over twee weken lees je hier de culinaire (jeugd)herinneringen van foodblogger Eef van Eef kookt zo!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

9 Comments

  1. Zo leuk idee! Als ik vroeger mocht kiezen wat we gingen eten koos ik altijd bruine bonen als groente. Echt, ik at zo een hele pot leeg :’D dat was dan bij m’n oma, waar ik het liefste was. M’n moeder kookte juist allemaal antilliaanse pot, wat ook echt mega lekker is. Eigenlijk maak ik het allemaal nog wel eens 🙂

  2. Wat een leuke nieuwe rubriek weer, erg leuk om te lezen!

  3. Waanzinnige leuke nieuwe rubriek. Ik maak wel eens rollade, vind dat echt heerlijk. En die zakjes. Hartjes voor die zakjes. Al kocht ik die zelf nooit. Haha.

  4. He he eindelijk tijd om je artikel te lezen. Had ‘m al even opgeslagen want het kwam er steeds niet van! Super leuk artikel is het geworden, heel herkenbaar ook en ik ben druk voor je aan de slag 😀

  5. Leuk idee! En leuk om te lezen. Shandy hahaha was ik alweer helemaal vergeten!! Ik wil ook wel n keertje meedoen hoor!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*