Home » Rozenlimonade van Fentimans
Rose lemonade - rozenlimonade

Rozenlimonade van Fentimans

Op mijn ‘strooptocht’ door de Albert Heijn XL liep ik laatst tegen deze prachtige fles rozenlimonade aan. Ik ben dol op de ouderwetse geur van rozen en alles wat nieuw en anders is. Dit moest ik natuurlijk proberen. Op een zonnige zomeravond deed ik voor jullie de test. En, is het wat? Overigens heb ik deze limonade tijdens mijn vakantie in Groot-Brittanië nog vaak mogen drinken, het werd veel geserveerd in de horeca!

Rose lemonade - rozenlimonade

Wat is het?

Fentimans rose lemonade is een licht bruisende frisdrank gemaakt met citroensap en Bulgaarse rozenolie. Voor deze wereldberoemde rozenolie wordt uit maar liefst drie ton bloemen ongeveer een liter rozenolie gedestilleerd.

De limonades van Fentimans worden in het Engelse Hexham botanisch gebrouwen zonder kunstmatige toevoegingen. Het brouwproces lijkt sterk op dat van bier.

De bloemen of wortels worden gemalen en gekookt in koperen potten, waarna er kruiden, natuurlijke smaakmakers, suiker, gist en bronwater aan wordt toegevoegd. Vervolgens wordt de frisdrank gefermenteerd in houten vaten, gefilterd en gebotteld.

De rozenlimonade is – volgens de makers – diep van smaak en verfrissend, perfect voor cocktails.

De (glazen) fles bevat 750 mililiter en kost € 3,75 (AH XL).

En, is het wat?

Dit is echt lekker! Als je je ooit afvroeg hoe rozen smaken, dan weet je dat nu. Een bloemig en toch verfrissend drankje, door de toevoeging van citroen. Heel apart, heel lekker!

Neem vooral ook eens een kijkje op de site van Fentimans. Alleen al voor de prachtige flesjes zou ik dolgraag nog eens een ‘curiosity cola’ of een ‘victorian lemonade’ willen proberen. Niet voor niets is hun slogan ‘When in a bar, ask Fentimans and if they don’t have it, go to the next bar’.

De limonades van Fentimans zijn o.a. verkrijgbaar bij AH XL (alleen Rose Lemonade), Stach en via de webshop van Dorstlust

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Klinkt goed! Deze ga ik even onthouden voor als ik naar de AH Xl ga. Zoals je ‘m omschrijft lijkt hij mij erg lekker.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*