Home » Rozenparfait met frambozen en pistache

Rozenparfait met frambozen en pistache

Ik vertelde eerder al over de geweldige Arab food box die ik mocht ontvangen. Hierin zat onder andere een flesje rozenwater. Meteen kreeg ik het idee in mijn hoofd om hier deze zomer ijs mee te gaan maken. Het is uiteindelijk een parfait geworden. Rozenparfait dus, met pistache en frambozen.

Rozenparfait met pistache en frambozen

Parfait is ijs dat zonder machine gemaakt wordt. En zonder tussentijds te roeren. Easy peasy dus. De basis is een mengsel van eierdooier, lucht, room en suiker (of honing) en hieraan worden allerlei smaakmakers toegevoegd.

In het geval van de rozenparfait geven de pistachenootjes een extra Arabisch tintje en de frambozen de nodige frisheid. Een heerlijke combinatie die er ook nog eens prachtig uit ziet. En het is dus helemaal niet veel werk. Het kost alleen wat tijd, dus even goed plannen wanneer je het nodig hebt.

Rozenparfait met pistache en frambozen

Wat heb je nodig (6-8 personen):

  • 6 eierdooiers (vries de eiwitten in, daar kun je nog veel lekkers mee maken, zoals Haagse bluf of pavlova)
  • 3 eetlepels honing (ik gebruikte de Turkse bloemenhoning uit de Arab food box)
  • 250 ml. slagroom
  • 2 theelepels rozenwater
  • 150 gram frambozen
  • 50 gram ongezouten en gepelde pistachenoten, grofgehakt
  • (eventueel) rozenblaadjes (ik gebruikte 4 gedroogde bloemknopjes van de Chinese supermarkt Amazing Oriëntal)

Cakevorm van 1 liter

Huishoudfolie

Klop de eierdooiers en de honing in een staande mixer in ca. 10 minuten dik en romig. De kleur is dan bleek geel.

Klop de slagroom stijf en roer hier het rozenwater en de verkruimelde rozenblaadjes door. Spatel de slagroom voorzichtig door het eigeelmengsel. Bekleed de cakevorm met huishoudfolie, zowel over de lange als de korte zijde. Gebruik lange vellen en laat het restant over de rand hangen (die vouw je er later omheen).

Doe het ei-roommengsel in de cakevorm en vouw de overhangende plastic folie over de bovenkant.

Zet de vorm ca. 1 ½ uur in de vriezer. Haal eruit, vouw de folie terug en roer de frambozen en pistachenoten door het mengsel. Strijk de bovenkant glad en vouw de folie weer terug.

Doe terug in de vriezer voor tenminste 6 uur.

Haal ca. 10 minuten voor serveren uit de vriezer en zet in de koelkast. Stort op een mooi bord, verwijder de folie en snijd in plakken.

Summary
recipe image
Recipe Name
Rozenparfait met pistache en frambozen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

14 Comments

  1. Karin van Dam

    Oh wat lijkt me dit heerlijk alleen het plaatje al zo mooi

  2. Oeh! Dat ziet er niet verkeerd uit! Wat een leuk recept met een heerlijke combinatie van ijs, rozenwater, pistache en framboos.

  3. Dit klinkt lekker zeg!

  4. Dat ziet er lekker uit! Ik vind rozenwater echt een ontdekking. Ik heb het laatst door een madeleinebeslag gedaan. Heerlijke geur en het doet ontzettend veel voor de smaak.

  5. Wat ziet dit er prachtig uit!! Net zo mooi als de hele website, mijn complimenten!

    Liefs, Merel
    http://www.healthywanderlust.nl

  6. Op de foto ziet het er al geweldig uit, ben benieuwd hoe dit smaakt..

  7. Ziet er heerlijk uit zeg. Heel mooi met die kleuren van de frambozen en de pistache.

  8. Wauw wat mooi ziet dat eruit! Ik moest alleen als eerste denken aan Nougat toen ik het zag. Maar dit is misschien wel nóg lekkerder…ik ben benieuwd en ik wil het zeker een keertje gaan uitproberen om te maken. Thanx voor het delen. ^_~

  9. Oh wat ziet dit er prachtig uit. Ik ga dit een keer maken voor mijn Perzische vader. Perzen gooien ook overal rozenwater doorheen. Je hebt ook heerlijk ijs van rozenwater. Aanrader!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*