Home » Pavlova met stoofperen

Pavlova met stoofperen

Wie houdt er nu niet van stoofpeertjes? Meestal worden stoofperen geserveerd als bijgerecht of groente, maar in dit recept spelen ze de hoofdrol in een prachtig toetje: pavlova met stoofperen!

pavlova met stoofperen

Pavlova

Ik gebruikte dit keer een kant-en-klare pavlova bodem van AH. Dit soort producten zie je vaak rondom de feestdagen in het assortiment van de supermarkten verschijnen. Uiteraard maak je een pavlova ook makkelijk zelf, maar als je een heel kerstmenu op tafel moet toveren is het best wel eens handig een paar shortcuts te kunnen gebruiken toch? Zoals bijvoorbeeld kant-en-klaar geklopte slagroom. De pavlova die ik gebruikte heeft een doorsnede van ca. 15 cm. Was je al bekend met de geschiedenis van de pavlova?

Pavlova met stoofperen

Wat heb je nodig (ca. 4 personen)

 • 1 kilo stoofperen (Gieser Wilderman)
 • 100 ml port
 • 100 ml bessensap
 • 50 gram suiker
 • 1 kaneelstokje
 • Pavlova bodem (kant en klaar of zelfgemaakt)
 • 125 ml. slagroom (+ eventueel wat suiker) (shortcut: beker met kant-en-klare geklopte slagroom)

Schil de peertjes maar laat het steeltje zitten. Zet ze op de bodem van een ruime pan. Doe hier de port, bessensap, kaneelstokje en suiker bij en vul aan met water totdat de peertjes zo goed als onder staan. Breng aan de kook en laat op een heel laag vuurtje ca. 2 ½ koken. Keer de peertjes halverwege een keer om.

Haal de peren voorzichtig uit de pan en zet ze in een diep bord. Verwijder het kaneelstokje (en bewaar eventueel ter decoratie). Bewaar de peertjes tot gebruik in de koelkast. Kook het vocht op een hoog vuur in totdat het een stroperige structuur krijgt (ca. 5-10 minuten). Bewaar tot gebruik in een kleiner (steel)pannetje in de koelkast.

Serveren: Haal de peertjes een uurtje van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Klop de slagroom stijf (eventueel met suiker, let op want de pavlova is vrij zoet van zichzelf). Verdeel de slagroom over de bodem en verdeel daarover de peertjes. Verwarm de siroop (deze wordt dan weer wat vloeibaarder, voeg eventueel een beetje warm water toe) en giet de siroop over de peertjes. Decoreer eventueel met een kaneelstokje. Serveer direct.

Stoofperenpavlova

Summary
recipe image
Recipe Name
Pavlova met stoofperen
Author Name
Published On

4 Comments

 1. Lekker! ik heb ook een paar recepten met deze kant en klare pavlova's online staan maar dit is wel één heel fijne versie. Hoe kerstig wil je het hebben!

 2. Leuke combi heb je hier bedacht! Past helemaal bij de tijd van het jaar.
  Ook een goed idee voor als je nog wat stoofpeertjes over hebt, om ze op die manier nog te verwerken, gewoon zo'n pavlova eronder schuiven en je hebt een toetje! 😉

 3. Die ga ik even bekijken op jouw blog dan, ben dol op pavlova's!

 4. Als ik 'gewoon' stoofpeertjes maak dan snijd ik ze in partjes en zonder klokhuis, vind ik toch wat makkelijker eten. Maar zo ziet het er wel een stuk mooier uit!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*