Home » Frozen yoghurt met M&M’s
frozen yoghurt m&m's

Frozen yoghurt met M&M’s

Ook zonder ijsmachine kun je zelf het heerlijkste ijs maken. Het is soms wat meer werk maar het resultaat mag er evengoed wezen! Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke frisse en zomerse frozen yoghurt, met een topping van crushed M&M’s.

frozen yoghurt m&m's

Jaren geleden had ik een ijsmachine. Met een dubbele bak, echt een enorm apparaat dat veel ruimte in de keuken in beslag nam. Omdat ik in de praktijk het apparaat maar weinig gebruikte heb ik ‘m verkocht via Marktplaats. En daar heb ik toch een beetje spijt van achteraf. Ik wil nu eigenlijk wel graag een ijskom voor mijn Kitchenaid maar hik nog een beetje aan tegen de prijs (100 euro!!). Voorlopig doe ik het dus maar even ‘met de hand’.

Yoghurt ijs heeft soms het imago gezond te zijn maar laat je niet in de maling nemen. Dit ijs bestaat voor 1/3 uit room en ik gebruikte ook nog eens volle yoghurt. Het resultaat is echter wel een heerlijk fris en toch romig ijs. En zolang je het niet iedere dag eet moet dat ook gewoon kunnen!

Frozen yoghurt met M&M’s

Wat heb je nodig:

  • 250 ml (volle) yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 60 gram (fijne) suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • M&M’s pinda (handje)

Meng de yoghurt met de suiker. Gebruik bij voorkeur fijne tafelsuiker, dat smelt makkelijker in de koude vloeistof. Meng met de mixer totdat alle suiker is opgenomen.

Klop in een andere kom de slagroom lobbig (dus niet helemaal stijf). Meng de slagroom door de yoghurt en doe ik een afsluitbare bak. Zet ca. 2 uur in de vriezer.

Haal de bak uit de vriezer en roer de ijskristallen (met name langs de randen los). Doe nog ca. 2-3 uur in de vriezer terug maar roer nu ieder half uur even los.

Doe de M&M’s pinda’s in een stevige plastic zak en sla fijn met een hamer of deegroller.

Haal het ijs uit de vriezer. Je kunt bolletjes scheppen of – nog leuker – het ijs in een spuitzak scheppen en in bakjes spuiten. Decoreer met de crushed M&M’s.

Summary
recipe image
Recipe Name
Frozen yoghurt met M&M's
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Altijd leuk om zelf ijs te maken! En volgens mij is dit echt verrukkelijk, nomnomnom!

  2. Yoghurt ijs is echt super lekker! Niet onwijs veel gezonder, nee. Maar ach 😛 goed recept dit!

  3. Dit klinkt echt super lekker!!

  4. Klinkt heerlijk! Beetje half guilty pleasure, half gezond zondigen 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*