Home » IJs met warme frambozensaus (Heisse liebe)
ijs met warme frambozensaus - heisse liebe

IJs met warme frambozensaus (Heisse liebe)

Ik kies niet vaak voor ijs als toetje. Geef mij maar chocolademousse, panna cotta of creme brulée. Behalve als er ijs met warme frambozensaus op de kaart staat. Want dan bestel ik meteen! Een heerlijke combinatie van warm en ijskoud!

ijs met warme frambozensaus

Heisse liebe

Als ik eerlijk ben heb ik het hier in Nederland nog niet vaak op de kaart zien staan. In Oostenrijk, één van mijn favoriete vakantielanden, wel. Daar vind je het op de kaart als ijscoupe met de naam ‘heisse liebe’. Warme liefde dus. En zo proeft dit gerecht ook. Want warm rood fruit, in combinatie met ijskoud en romig ijs, voelt als een romance op je tong! Ideaal om te serveren op Valentijnsdag! Nog meer Oostenrijkse recepten zien? Ik heb een hele serie recepten uit de Oostenrijkse keuken!

frambozen

Easy peasy

En het is dus helemaal niet moeilijk om te maken. Je gebruikt bij voorkeur diepvries frambozen. Die zijn het hele jaar verkrijgbaar en veel goedkoper dan verse (waarom is dat eigenlijk?). Je kookt ze toch helemaal stuk dus gave exemplaren heb je niet nodig. Houd er eventueel een paar mooie frambozen achter ter decoratie. Even een paar minuten de keuken in en je bent klaar. Des te meer tijd om door te brengen met je geliefde, wat wil je nog meer?

Kannetje

Serveer de warme frambozensaus apart in een kannetje. Zo kan je op het laatste moment zelf de warme saus toevoegen en smelt het ijs niet voor serveren. Opgieten en eten, echt je weet niet wat je proeft! En het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit!

ijs met warme frambozensaus - heisse liebe

IJs met warme frambozensaus

Wat heb je nodig (een kannetje, voor ca. 4-6 personen)

Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng aan de kook. Roer regelmatig door. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken. Laat de saus iets afkoelen voor gebruik, deze zal dan ook dikker worden.

Serveer de saus (lauw)warm met een paar bolletjes (slag)roomijs in een mooie ijscoupe!

Bewaar het recept voor ijs met warme frambozensaus op Pinterest:

Pinterest pin heisse liebe

Summary
recipe image
Recipe Name
IJs met warme frambozensaus
Author Name
Published On
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Toevallig heb ik pas frambozensaus gemaakt voor over de citroen cheesecake! Heerlijk. Mijn vriend deed later nog, want we hadden best veel over, wat over de yoghurt!

  2. Oeh sounds good! Ik ben ook niet zo’n ijsman maar heb inderdaad bepaalde combinaties waar ik wel van houd. Zo vind ik vanille-ijs met warme kersen en kaneelijs met appeltaart bijvoorbeeld heeeul lekker.

  3. dit is gewoon te lekker weer!! wij zijn de ene keer wel van de toetjes en dan weer niet en dat is dan elke keer wel wat anders, dan een hele periode vla en dan weer ijs maar ik ga dit eens even fixen op tafel 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*