Ik kies niet vaak voor ijs als toetje. Geef mij maar chocolademousse, panna cotta of creme brulée. Behalve als er ijs met warme frambozensaus op de kaart staat. Want dan bestel ik meteen! Een heerlijke combinatie van warm en ijskoud!
Heisse liebe
Als ik eerlijk ben heb ik het hier in Nederland nog niet vaak op de kaart zien staan. In Oostenrijk, één van mijn favoriete vakantielanden, wel. Daar vind je het op de kaart als ijscoupe met de naam ‘heisse liebe’. Warme liefde dus. En zo proeft dit gerecht ook. Want warm rood fruit, in combinatie met ijskoud en romig ijs, voelt als een romance op je tong! Ideaal om te serveren op Valentijnsdag! Nog meer Oostenrijkse recepten zien? Ik heb een hele serie recepten uit de Oostenrijkse keuken!
Easy peasy
En het is dus helemaal niet moeilijk om te maken. Je gebruikt bij voorkeur diepvries frambozen. Die zijn het hele jaar verkrijgbaar en veel goedkoper dan verse (waarom is dat eigenlijk?). Je kookt ze toch helemaal stuk dus gave exemplaren heb je niet nodig. Houd er eventueel een paar mooie frambozen achter ter decoratie. Even een paar minuten de keuken in en je bent klaar. Des te meer tijd om door te brengen met je geliefde, wat wil je nog meer?
Kannetje
Serveer de warme frambozensaus apart in een kannetje. Zo kan je op het laatste moment zelf de warme saus toevoegen en smelt het ijs niet voor serveren. Opgieten en eten, echt je weet niet wat je proeft! En het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit!
IJs met warme frambozensaus
Wat heb je nodig (een kannetje, voor ca. 4-6 personen)
- 250 gr (diepvries)frambozen, ontdooid
- 100 gr geleisuiker
- ½ citroen, sap
- (slag)roomijs
Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng aan de kook. Roer regelmatig door. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken. Laat de saus iets afkoelen voor gebruik, deze zal dan ook dikker worden.
Serveer de saus (lauw)warm met een paar bolletjes (slag)roomijs in een mooie ijscoupe!
Toevallig heb ik pas frambozensaus gemaakt voor over de citroen cheesecake! Heerlijk. Mijn vriend deed later nog, want we hadden best veel over, wat over de yoghurt!
Lekker he! Het smaakt idd ook heerlijk door de yoghurt. En de combinatie met een citroen cheesecake klinkt helemaal goddelijk!
Oeh sounds good! Ik ben ook niet zo’n ijsman maar heb inderdaad bepaalde combinaties waar ik wel van houd. Zo vind ik vanille-ijs met warme kersen en kaneelijs met appeltaart bijvoorbeeld heeeul lekker.
Mmmm, daar noem je nog eens lekkere combinaties zeg!
dit is gewoon te lekker weer!! wij zijn de ene keer wel van de toetjes en dan weer niet en dat is dan elke keer wel wat anders, dan een hele periode vla en dan weer ijs maar ik ga dit eens even fixen op tafel 😀