Home » Zomers dagje uit: Vogelpark Avifauna
Vogelpark Avifauna

Zomers dagje uit: Vogelpark Avifauna

Ieder jaar gaan we er wel een dagje heen: naar vogelpark Avifauna in Alphen a/d Rijn. Ik hoor weleens van mensen dat ze het een beetje ‘oubollig’ vinden, maar vaak zijn ze er dan nooit geweest! Ik laat je vandaag zien dat een dagje Vogelpark Avifauna een heerlijk zomers dagje uit is!

Vogelpark Avifauna

Avifauna is van oorsprong opgezet door het Van der Valk concern, maar is sinds 2012 een stichting. Het is het eerste en bekendste vogelpark ter wereld! Naast het vogelpark is er ook een enorme speeltuin en kun je in het park op diverse plekken lekker eten.

Vogelpark Avifauna

Cubaans brakwatermoeras

Een stukje vergane Cubaanse glorie, een idyllische plek waar je de sierlijke flamingo’s van héél dichtbij kunt zien. Ook zijn hier roze lepelaars, steltkluten en rode en zwarte ibissen te zien.

Vogelpark Avifauna

Vogelshow

Twee keer per dag worden er vogelshows van ca. 20 minuten gegeven. Bezoek ze als het even kan, ze zijn allebei verschillend en super leuk! Je ziet de vogels van dichtbij vliegen en de demonstraties zijn grappig en leerzaam tegelijkertijd! Wanneer op een gegeven moment er goudparkieten, papegaaien en rosekakatoes boven je rond vliegen is dat echt een fenomenaal gezicht!

Vogelpark Avifauna

Halfapen

Naast vogels zijn er ook halfapen te zien in Avifauna. Aan het grote meer is een Madagasckargebied ingericht waar ringstaartmaki’s en rode vari’s vrij rondwandelen tussen kraanvogels en parelhoenders. Ook zijn er in het park verblijven met dwergaapjes en rode panda’s (Oosterse tuin) in het park te vinden.

Filipijnse jungle

De Filipijnse jungle is een tropische hal waar je verschillende vogels los ziet vliegen tussen het groen. Vanuit de Filipijnen stap je de Zuid-Amerika hal in, met o.a. de bekende Van der Valk toekan. Een prachtige vogel!

Vogelpark Avifauna

Lori’s voeren

Een van de hoogtepunten voor Bodhi (en stiekem ook voor mij) is het voeren van de lori’s bij de Lori Landing. Deze Australische honingpapegaaien voer je bakjes met nectar (1,00 per bakje). Spannend en leuk tegelijkertijd, soms zitten er wel vijf lori’s tegelijkertijd op je hand, hoofd en schouders!

Speeltuin

Uitgekeken? Laat je kinderen dan uitleven in de speeltuin en ga zelf lekker zitten op het terras met rosé en bitterballen (okay, dat doe ik dus altijd). Er is een enorme speeltuin (met de allerhoogste glijtoren!) en een jungle eiland met allerlei attracties als graafmachines, bootjes, mini-auto’s en trampolines. Geen mooi weer? Er is ook een overdekte hal met botsauto’s, speelautomaten en draaimolen

Vogelpark Avifauna

Toegang

Kinderen t/m 2 jaar betalen niets, toegangsprijs voor 3-12 is € 15,50, daarboven betaal je € 17,00

Er zijn regelmatig acties te vinden (wel vaak buiten het hoogseizoen) via bijvoorbeeld Social Deal (ik had laatst een kaartje voor 8 euro) of Kruidvat. Opletten dus!

Vogelpark Avifauna

Hoorn 65
2404 HG Alphen aan den Rijn

www.avifauna.nl

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. ben er 1 keer geweest toen ik klein was haha maar je brengt mij wel op een idee voor deze vakantie 😀

  2. Ik vind het daar heerlijk! Cevat en ik zijn daar een keer zonder veel verwachting heen gegaan, maar we hebben echt een superdag gehad. De vogelshow was heel indrukwekkend en ik werd zó dolgelukkig van al die vogeltjes op me in de Lori Landing. Zo lief! Sfeer is daar ook heel relaxed. Liefde voor Avifauna!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*