Home » Glamping in de natuur, best of both worlds!

Glamping in de natuur, best of both worlds!

Kamperen is niet helemaal mijn ding. Maar ik verblijf wel graag in de natuur. Glamping is dan ook de ideale combi tussen een avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten van een hotel! Ik deel de vijf leukste glamping accomodaties in Nederland!

Glamping

Glamping: kamperen in luxe

Glamping is ontstaan vanuit de samenvoeging van ‘glamurous’ en ‘camping’. Dus wel wakker worden met het gefluit van vogels of het ruisen van de zee, maar niet ’s nachts met je wc-rol in het donker op pad. Wel weg van de massa, maar slapen in goede bedden! Bovendien bevinden de glamping accomodaties van Natuurhuisje zich niet op grootschalige campings of vakantieparken, dus volop rust, ruimte, groen en privacy.

Boomhut

Boomhut

Hoe cool is dit, logeren in een boomhut? Door de prachtige glas-in-lood ramen kijk je in drie richtingen uit over het Friese landschap. En ook op het ruime balkon kun je heerlijk zitten en genieten van het uitzicht.  De boomhut ligt vlakbij het schilderachtige dorpje Easterein en in de buurt van de Friese Elfsteden Bolsward, Sneek, Leeuwarden en Franeker. Genoeg te doen voor zowel liefhebbers van cultuur, geschiedenis, water en rust!

pipowagen

Pipo wagen

In Papenvoort (Drenthe) staat deze prachtige nostalgische pipowagen. Op een oud landgoed te midden van de Hondsrug, dus perfect voor de liefhebbers van fietsen en wandelen. Voor douches en toiletten moet je helaas wel naar buiten….

Yurt

Mongoolse yurt

In Boijl (Drenthe) kun je slapen in een originele Mongoolse yurt. Naast de yurt staat een privé badkamer met een douche, toilet, wasbak, zwevend bad en een sauna. De yurt is eenvoudig en sfeervol ingericht. Vlakbij vind je het nationaal park Drents-Friese wold, het op één na grootste natuurgebied van Nederland. Volop ruimte om te wandelen en fietsen.

Vanuit je bed het water in

Nog een authentieke pipowagen! Maar dan eentje aan een steiger met zwemtrap, zodat je zo vanuit je bed een duik kunt nemen in de Vinkeveense plassen! Of gooi een hengeltje uit en vang je eigen avondeten! Behoefte aan wat reuring? Met de bus zit je zo in Amsterdam en Utrecht. Maar slapen doe je in alle rust!

Kapelletje

Via een oude kerkdeur stap je het halletje van het natuurhuisje binnen. Hier kunnen jassen en schoenen worden uitgedaan. De volgende kerkdeur geeft toegang tot het woonvertrek. Hoe schattig en romantisch is dit rode kapelletje! Met zijn kloosterramen, klassiek behang, Engelse gordijnen en houten vloer staat de omgeving in ieder geval garant voor een romantisch weekend!

bos

Groene glamping!

Tijdens een vakantie in een natuurhuisje draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten zij namelijk namens jou een boom, zodat de natuur op onze aardbol behouden blijft.

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Natuurhuisje. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*