Mijn vakantie….in culi foto’s!

Wat gaat het toch weer snel voorbij, zo’n vakantie. Drie heerlijke weken rust, tijd voor elkaar, zon, lekker eten, lekker drinken, mooie dingen zien en vooral even een poosje offline zijn. Okay, grotendeels offline tenminste. Wat ik wel heb gedaan is heel veel foto’s maken van mijn eten! Daarom vandaag een verslagje van mijn vakantie in culi foto’s!

Tagliatelle met truffel
We zijn dit jaar met de auto op reis gegaan en hebben in drie weken vijf verschillende landen bezocht: Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Italië. In Duitsland en Slovenië waren we maar kort (resp. 2 en 1 dag) dus ik beperk met tot Oostenrijk, Kroatië in Italië.

Oostenrijk

Oostenrijk is mijn tweede ‘heimat’, ik kom er al sinds ik 7 ben. Ik draag de Oostenrijkse keuken dan ook een warm hart toe. Geen verfijnde keuken misschien, en al helemaal niet ‘light’ of gezond, maar gewoon echt en goed boerenvoedsel!
Kaiserschmarrn

 

Niets is zo lekker als een flinke bergwandeling af te sluiten bij een berghut met een groot bord kaiserschmarrn. Het recept voor deze Oostenrijkse pannenkoek plaatste ik in de Oostenrijk culinair week al op mijn blog!

Kaspresseknodel soep

Hoog in de Gassteiner bergen, op zo’n 2000 meter, at ik deze heerlijke bouillon met kaspresseknödel. Soep met een soort grote deegbal met kaas erin. Smaakt lekkerder dan het klinkt!

Knodel met pfifferlingen

 

Ook een knödel at ik bij deze heerlijke roomsaus met pffifferlingen, een soort wilde paddenstoelen. Zalig!
Pinzgauer Kasnocken
De Pinzgauer kasnocken is echt een gerecht van de streek (Pinzgau, Salzburgerland). Het is een soort verse pasta met heel veel (stinkende) kaas en gebakken uien. Een miljoen calorieën maar zo lekker!
Almdudler

En dit alles wordt door mij in Oostenrijk standaard weggedronken door een Almdudler (kruiden frisdrank) overdag en een grosses Weizen (witbier) in de avond. Proost!

Kroatië

Het eten in Kroatië was okay, maar ook niet echt fantastisch. Dat zal zeker gelegen hebben aan het feit dat Porec (waar we dus een huisje hadden) heel erg toeristisch is en er daarom ook vooral veel ‘toeristisch’ eten wordt geserveerd. Veel pizza, pasta en mixed grills dus. Er zaten gelukkig wel wat pareltjes tussen hoor. Borden vol heerlijke verse inktvisringetjes, speenvarken van de grill (allebei zonder foto) en deze meer dan verrukkelijke tagliatelle met verse truffel!
Tagliatelle met truffel

Ook deelden we regelmatig als lunch een heerlijke pizza, zo op het strand lekker uit de doos. Zoals deze pizza marinara, met mosselen, inktvis en scampi!

Pizza marinara

 

Een lekker zoet tussendoortje waren de palacinka, een soort flensjes, vaak geserveerd met Nutella.

Palacinka

Maar net zo lief haalden we soms gewoon een patatje met mayo, gewoon omdat het kan (en hé, ik had dat zout echt nodig met 37 graden).

Patatje met

Italië

Maar uiteindelijk eet ik nergens zo lekker als in Italië. In opperste vervoering (of waren het drie Aperol Spritz) vergat ik een foto te nemen van de gnocchi met kaas en walnoten. Wel schoot ik nog een lekker plaatje van de spaghetti alle vongole. Anders dan hoe ik ‘m normaal eet (met witte wijn en knoflook), deze was behoorlijk pittig met rode pepertjes en tomaat. Maar evengoed, zalig!

Spaghetti alle vongole

De pizza van deze streek (meer van Caldonazzo, Valsugana) is heel apart, met mozzarella, aardappels, Tiroler speck en rozemarijn. Ik maakte ‘m al eens voor mijn blog, deze pizza Valsugana.
Pizza Valsugana

Winnaar van deze vakantie was uiteindelijk de Aperol Spritz, wat is dat toch een heerlijk drankje. Bitter & sweet, just as life itself! Proost!

Aperol Spritz

 

4 Comments

  1. Leuk! Hopelijk ben je de Kremna rezina in Slovenie niet vergeten te proeven, zo lekker!

  2. Onwijs leuk om te lezen én wat een heerlijke foodfoto's YUM! Klinkt als een heerlijke vakantie. Jammer om te lezen dat Kroatie tegenviel maar heerlijk om daardoor toch Italië erachteraan te plakken, fijn!

  3. Nee, die heb ik helaas niet geproefd! Gemiste kans?

  4. Italië en Italiaans eten maakt altijd alles goed 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge