Home » Key lime pie fudge

Key lime pie fudge

Ik heb al een paar keer eerder fudge gemaakt en dat was steeds bijzonder geslaagd! Dit keer zocht ik de uitdaging in key lime pie fudge, een fudge met kruimelbodem, gebaseerd op de beroemde Amerikaanse key lime pie. Eigenlijk zou ik nu vast moeten zeggen: MAAK DIT NIET! Het is namelijk zo absurd lekker, dat ik niet garant durf te staan voor al jullie extra kilo’s…..

Key lime pie fudge

Key lime pie

Key lime pie is de officiële taart van Florida (een staat met een eigen taart, jaja) en wordt gemaakt met key limes, kleine geurige limoentjes die alleen voorkomen op de Florida Keys. Ik ben sowieso dol op de frisse smaak van limoen en de combi met de zoete fudge leek mij heel lekker. Uiteraard gebruikte ik ‘ordinaire’ Haagse limoentjes van de markt.
Key lime pie fudge

Key lime pie fudge

Wat heb je nodig:
 • 50 gram boter
 • 40 gram suiker
 • 100 gram koekjes (ik gebruikte country cookies van AH)
 • 1 blikje zoete gecondenseerde melk
 • 400 gram witte chocolade
 • rasp van 5 limoenen
 • 3 eetlepels versgeperst limoensap
 • (eventueel) groene voedingskleurstof

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verkruimel de koekjes (ik doe ze meestal in een stevige plastic zak en sla er een paar keer op met een pan). Smelt de boter in de magnetron of op een laag vuur in een steelpannetje. Meng de koekkruimels, de suiker en de boter door elkaar tot het er uit ziet als nat zand. Bekleed een vierkante vorm van ca. 20 x 20 cm. met bakpapier en verdeel de kruimelmix over de bodem en druk aan. Bak 5 minuten in de oven en laat afkoelen terwijl je de fudge maakt.

Rasp de schil van de vijf limoenen. Pers de limoenen uit totdat je drie eetlepels aan limoensap hebt.

Verwarm de zoete gecondenseerde melk in een pannetje op het vuur. Als het heet genoeg is maar nog niet kookt voeg je er beetje bij beetje de chocolade (in blokjes) aan toe. Roer continue totdat alle chocolade is gesmolten. Haal het pannetje van het vuur en roer er de limoensap en –rasp door. Als je wilt kun je nu eventueel een paar (2-3) druppels groene kleurstof toevoegen. Het is niet nodig verder voor de smaak of het verdere recept maar de lichtgroene kleur maakt de fudge net even wat mooier! Verdeel de fudge over de koekbodem. Laat een half uurtje afkoelen en zet het dan ca. 3 uur in de koelkast.

Til de fudge uit de vorm aan de randen van het bakpapier en snijd in (kleine!) stukken. Bewaar in een afsluitbare pot of blik.

Vind je dit lekker? Probeer dan ook eens deze chocolate mint fudge of rocky road fudge.

8 Comments

 1. Heerlijk, fudge! Ik heb nu al een week of 3 alle ingrediënten in huis voor een klassieke old English fudge die ik in m'n hoofd heb om te maken maar het komt er steeds niet van grmbl 😉 Echt origineel deze key lime versie en ik zeggen dat deze fudge lijkt me ook echt verrukkelijk verrukkelijk lekker lijkt! Fudge + frisse limoen = yum 😀

 2. Oeiiii dit ziet er veel te lekker uit. Moet kunnen af en toe zo'n calorieënbommetje toch!

 3. Wooooow dit recept ga ik even heel snel opslaan 😀

 4. Oh klassieke old English fudge is ook zo heerlijk!

 5. Je bent gewaarschuwd he 😉

 6. Mee eens hoor. Alleen kan ik het vaak maar moeilijk bij eentje houden….

 7. Oeh, dit ziet er heerlijk uit… het water loopt me in de mond. Heb al de hele dag al zin in zoet 😉

 8. Je hebt soms zo van die dagen 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*