Home » Chocolat mint fudge

Chocolat mint fudge

Het maken van fudge is een typisch voorbeeld van hoe je met kleine moeite snel een groots effect kunt bereiken. Ook kun je volop experimenteren met smaken en toevoegingen en zo je eigen speciale creaties maken. Ik ben al sinds ik klein was dol op After Eight. De combinatie chocolade en pepermunt is verrukkelijk! Ik maakte al eens eerder zelf After Eight (niet zo geslaagd). Maar deze chocolat mint fudge is een blijvertje!

 

GMeChocolat mint fudge

Nog meer fudge maken? Op mijn blog vind je recepten voor kerstfudge, bountyfudge, mermaidfudge, lemonmeringe fudge, dropfudge en key lime pie fudge!

Chocolat mint fudge

Wat heb je nodig (een heleboel stukjes!)

  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk*
  • 400 gram witte chocolade (in blokjes)
  • 200 gram pure chocolade (in blokjes)
  • groene levensmiddelen kleurstof (o.a. Xenon)
  • pepermuntolie**

* Zoete gecondenseerde melk koop je in vrijwel iedere supermarkt. Je vindt het bij de Oosterse artikelen, vaak naast de blikken kokosmelk.
** Ik heb wel even moeten zoeken naar pepermuntolie, ik ben uiteindelijk geslaagd bij deleukstetaartenshop.nl waar jezelf online als in diverse filialen van de winkel terecht kunt.

Bekleed een vierkante bakvorm of plaat met bakpapier.

Verwarm de gecondenseerde melk in een pan met dikke bodem. Breng de melk op kleur met de kleurstof. Doe dit druppel voor druppel en beoordeel of je de kleur groen genoeg vindt. Ik had uiteindelijk 7 druppels nodig. Doe hetzelfde met de pepermuntolie. Het is belangrijk om de juiste muntsmaak te vinden, je wilt geen tandpasta! Ik gebruikte ook hier zo’n zeven druppels, maar proef vooral zelf! Blijf roeren met een houten lepel (de melk bakt anders aan). Als de melk bijna kookt haal je ‘m van het vuur en roer er – beetje bij beetje – de witte chocolade door totdat alles gesmolten is.

Verdeel de fudge over het bakpapier. Je wilt een laag van ongeveer 1 cm hebben. Smelt nu de pure chocolade (au-bain-marie of ca. 2 minuten in de magnetron) en verdeel dit over de fudge laag. Laat minimaal 2 uur hard worden in de koelkast. Snijd de randen netjes bij en verdeel daarna de fudge in blokjes.

4 Comments

  1. Hmmm, kan je geen stukje faxen? haha

  2. Als dat toch eens zou kunnen he!

  3. Ik ben heel benieuwd naar deze smaak!

  4. Past nu ff niet in jouw 30-dagen plan 🙂 Lukt het een beetje?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*