Home » Aardbeien met ruby chocolade
Aardbeien met ruby chocolade

Aardbeien met ruby chocolade

Gezond snoepen is dit natuurlijk niet echt, maar vergeleken met een bonbonnetje ben je met deze aardbeien met ruby chocolade toch net even wat beter bezig! Leuk ook om je geliefde (en jezelf!) op te trakteren met Valentijn.

Calinda aardbeien

Grote aardbeien

Zijn ze niet mooi, deze Calinda aardbeien? Het zijn zogenaamde winteraardbeien. Mooi, groot, sappig en zoet zijn ze. En perfect om een mooi chocoladejasje te geven. Door het formaat zijn ze trouwens ook heel geschikt om er cheesecake strawberries mee te maken.

Aardbeien met ruby chocolade

Ruby chocolade

Naast wit, melk en puur hebben we sinds eind 2017 een vierde soort chocolade: ruby. Ruby is een roze chocolade met een frisse smaak. Deze kleur en smaak zijn niet afkomstig van kleur- en smaakstoffen, maar komen echt uit de cacaoboon zelf. Het cacaogehalte in ruby chocolade is 47,3 %. Dit zit tussen pure- en melkchocolade in. Uiteraard kun je voor deze aardbeien ook andere soorten chocolade gebruiken. Het mooie gouden gebaksbordje is van Urban Nature Culture.

Aardbeien met ruby chocolade

Aardbeien met ruby chocolade

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Ik gebruikte de smeltchocolade van Jumbo, dat zijn van die handige losse druppels.

Verwarm de chocolade gedurende 4 minuten au bain-marie in een hittebestendige schaal. Gedurende het verwarmen blijven roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
Je kunt de chocolade eventueel ook laten smelten in de magnetron (700 Watt) Verwarm in een magnetronbestendige schaal in het midden van de magnetron gedurende 2-3 minuten. Elke 30 seconden roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

Doop de aardbeien in de ruby chocolade en leg op een rooster of bakplaat bakpapier. Laat een paar minuutjes drogen en strooi er dan taartdecoratie naar wens op. Ik gebruikte ook nog holografische eetbare glitter. Laat de aardbeien helemaal uitharden (duurt best lang!).

Bewaar het recept voor aardbeien met ruby chocolade op Pinterest:

Aardbeien met ruby chocolade

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardbeien met ruby chocolade
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*