Een gezond en lekker tussendoortje, vol met voedzame havermout en noten, en gezoet met dadels en honing. Deze chocolade havermoutrepen wil je!
Havermoutreep
Een havermoutreep is een smakelijke ontbijtreep of snack, ideaal om mee naar het werk te nemen. Maak ook eens deze heerlijke gezonde crackers van pitten en zaden als variatie!
Chocolade havermoutrepen
Wat heb je nodig (ca. 7 stuks)
- 150 gram havermout
- 150 gram dadels, gedroogde vijgen of gedroogde abrikozen, ontpit en in stukjes gesneden. Onderlinge verhoudingen naar smaak.
- 50 gram gehakte noten
- 30 gram honing
- 2 eetlepels kokosolie of andere plantaardige olie
- 2 eetlepels cacao
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 eetlepels water
Extra nodig: cakeblik, bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, noten (ik gebruikte walnoten, mijn favoriet), cacao, kokos en kaneel bij elkaar in een kom en meng goed. Voeg dan de gedroogde vruchten in stukjes toe en kneed door elkaar. Ik gebruikte alleen dadels, omdat ik die nog ruimschoots op voorraad had. Maar met vijgen lijkt me ook heerlijk! Voeg dan het water, de honing en de kokosolie toe (laat even licht smelten als je harde olie gebruikt). Kneed goed door elkaar.
Ik ben dol op walnoten, dadels en havermout. Ideaal recept dus voor mij. ๐
Zeker proberen, ze blijven, gewikkeld in bakpapier, ook redelijk lang goed.
Wat een leuk idee is dat foodblogswappen! Dit zou ik zelf ook niet snel maken denk ik hoewel het me echt een lekker receptje lijkt en inderdaad ideaal om te nemen naar 't werk als ontbijtje of tussendoortje ๐
Nee ik had dit ook nooit echt op mijn bucketlist staan hahaha maar ze zijn echt lekker. Heb ze de hele week mee naar het werk genomen als ontbijt.