coquilles in hazelnootboter

Coquilles in hazelnootboter

Coquilles zijn zo heerlijk en veelzijdig, je kunt er zelfs een niet-vis liefhebber mee verleiden. Bovendien staat het super leuk wanneer je ze serveert in de (al dan niet originele) schelp! Deze coquilles in hazelnootboter met zeekraal maak je in een handomdraai maar levert je vast veel complimenten op bij je eerstvolgende diner!

Hazelnootboter

De hazelnootboter kun je zelfs al vooruit maken, ik deed dat ook toen ik deze coquilles afgelopen kerst serveerde. Op het moment van opdienen hoef je dan alleen nog de coquilles en de zeekraal kort te bakken en kun je met 5 minuten aan tafel!

Coquille

Coquille

Coquilles worden ook wel Sint Jacobsschelpen, coquille Saint Jacques of mantelschelpen genoemd. Reken op twee tot drie coquilles per persoon als voorgerecht (ik had drie voorgerechtjes, dus serveerde er maar één per persoon). Je kunt verse coquilles kopen (hoe je ze schoonmaakt lees je in het recept van coquilles met gember-limoenboter) of coquilles uit de diepvries. Ik heb schelpen bewaard van andere keren dat ik coquilles at (even afwassen en opbergen) maar scoorde laatst bij de kringloop ook leuke schelpen van aardewerk

Een vegetariër of vegan op bezoek? Je kunt met koningsoesterzwammen verrassend lekkere vegan coquilles maken!

coquilles in hazelnootboter

Coquilles in hazelnootboter

Wat heb je nodig (voorgerecht, 4 personen):

Ingrediënten

  • 8 coquilles
  • 75 gram boter
  • 30 gram hazelnoten
  • 1 sjalotje
  • bakje zeekraal (100 gram)
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Extra nodig: 4 coquille schelpen 

Wok de zeekraal in een aparte pan in een scheutje olijfolie in ca. 3 minuten beetgaar. 

Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen.

Snipper de sjalot fijn. Verhit 15 gram van de roomboter in een pannetje en fruit hierin het sjalotje voor 3 minuten. Voeg nu de rest van de boter toe en laat smelten. Doe er de hazelnoten bij en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.

Verhit 1 eetlepel van de hazelnootboter in een koekenpan en bak de coquilles op hoog vuur in 2 minuten per kant. Verdeel de zeekraal over de schelpen. Leg hierop de coquilles en schep de hazelnootboter erover.

Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis voor je op een rij.

Bewaar het recept voor coquilles in hazelnootboter op Pinterest:

Coquilles in hazelnootboter

Summary
recipe image
Recipe Name
Coquilles in hazelnootboter
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*