Home » Zelf slagroomtruffels maken

Zelf slagroomtruffels maken

Het is één van mijn favoriete snoeperijen: verse slagroomtruffels. En dan bedoel ik dus echt van die goede, met een romige slagroomvulling en heel veel cacao. Niet die je in de supermarkt koopt, bah! Zelf slagroomtruffels maken is en blijft het allerlekkerst! En het is een heel leuk kliederklusje, wat ook nog eens heel ontspannend is. En daarna op de bank, met een glas thee en een (of twee) zelfgemaakte slagroomtruffels..Beter dan dat wordt het niet!

zelf slagroomtruffels maken

Slagroomtruffels

Het is ook leuk om te variëren met de truffels. Je kunt aan de slagroom eenvoudig smaakjes toevoegen. Zoals ik bijvoorbeeld deed bij deze lavendeltruffels. Of wat dacht je van een scheutje likeur (Baileys, Licor43)? Ook maakte ik een prachtige (en lekkere) variant met rozen en witte chocolade.

zelf slagroomtruffels maken

Eenvoudig

Ik heb eigenlijk nooit gedacht dat zelf slagroomtruffels maken zo eenvoudig zou zijn. Okay, je bent wel even bezig en het is een flink geklieder, maar het resultaat is zo lekker en oogt zo professioneel! De banketbakker doet het je niet na!

zelf slagroomtruffels maken

Zelf slagroomtruffels maken

Wat heb je nodig (25-30 stuks):

 • 100 ml slagroom
 • 165 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 165 gram poedersuiker
 • 200 gram pure chocolade
 • Cacaopoeder

Extra nodig: cocktailprikkers, plastic folie, (eventueel) spuitzakau-bain-marie pannetje

Klop met een mixer de roomboter, poedersuiker en de room tot een luchtig mengsel. Bekleed een groot bord met plastic folie en spuit hierop bolletjes (iets langwerpig) met een spuitzak met glad mondje (lekker ambachtelijk, daar gaan we voor!). Als alle bolletjes opgespoten zijn (afhankelijk van de grootte zijn dat er 25-30 stuks) steek je een cocktailprikker door de truffels (er helemaal doorheen) en legt het bord even in de vriezer (zo’n 15 minuutjes).

Smelt intussen de chocolade au-bain-marie in een bakje boven een pan met heet water. Ik doe het zelf meestal in de magnetron. Gewoon steeds 20 seconden en roeren, totdat alles gesmolten is. Alleen gesmolten dus, zorg ervoor dat je chocolade niet te heet is. Doe ruim cacao in een diep bord en leg een schoon bord klaar om de truffels die klaar zijn op te leggen.

Neem nu steeds 5 truffels uit de vriezer . Haal de truffel door de gesmolten chocolade, schud het teveel af en leg ‘m daarna op het bord met de cacao. Schep met een lepel cacao over de truffel totdat hij helemaal bedekt is. Schud af, verwijder de prikker en leg op het schone bord. Maak zo alle truffels af en haal dan pas de volgende vijf uit de vriezer.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf slagroomtruffels maken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

12 Comments

 1. Oh, die ga ik maken!

 2. Hmmmmm! Gek op slagroomtruffels. De damespuber heeft ooit een poging gedaan ze te maken. Treurige hoopjes werden het. Overigens wel heel lekker. We gaan deze zeker eens proberen!

 3. Ik heb ze echt nog nooit zelfgemaakt, maar ik heb er nu zo’n zin in!

 4. Ik heb ze gisteren gemaakt. Goed gelukt. Me man vind ze heerlijk. Alleen je is de boter beetje geklonterd . Hoe kan dit komen?

 5. De structuur vd poedersuiker proefde ik terug. Was wat korrelig. Was geen romig geheel. Wat deed ik verkeerd?

 6. Hoi.
  Hoe lang kan ik de truffels bewaren in de koelkast of vriezer ?
  Groetjes roos

 7. ik heb het mengsel opgespoten en een dagje in de vriezer gelegd,de chocolade gesmolten,maar het blijft niet plakken op het slagroommengsel,,het druipt er zo vanaf,ligt dat aan de chocola of wat doe ik verkeerd?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*