Lemon meringue fudge

Lemon meringue fudge

Het is één van mijn favoriete taarten: key lime pie, ofwel lemon meringue taart. Die combi van de friszure citroen met het zoete knapperige schuim is gewoon geniaal. Toen ik laatst een half blikje gecondenseerde melk over had (ik gebruikte de helft voor heerlijke en supereenvoudige kokosmakronen) dacht ik na over een nieuwe fudge-smaak. Lemon meringue fudge it is!

lemon meringue fudge

Fudge maken

Zelf fudge maken is dus kinderlijk eenvoudig. Tenminste, als je het op deze manier doet. Zoals je al op de foto ziet had ik rond Kerst ook net een aantal potjes lemoncurd gemaakt en toen mijn oog daar op viel in de koelkast wist ik het gelijk: dit wordt een topper! De structuur van deze fudge is iets zachter dan normaal. Dat komt vooral door de extra toevoeging van de lemoncurd. Wil je iets steviger fudge? Voeg dan 50 gram extra witte chocolade toe.

meringue staafjes

Meringue

Voor dit recept kun je de lemoncurd zelf maken (helemaal niet moeilijk!) of een potje kopen in de supermarkt (je vindt het vaak bij de jam). Hetzelfde geldt voor de meringue. Ik gebruikte hele leuke meringue staafjes die ik ooit in een enorme bak kocht bij de horecagroothandel (HANOS). Maar je kunt ook gewone meringue schuimpjes kopen en die grof verkruimelen.

lemon meringue fudge

Lemon meringue fudge

Wat heb je nodig (ca. 16 blokjes)

  • 200 ml. gecondenseerde melk (half blikje)
  • 200 gram witte chocolade in blokjes
  • 4 eetlepels lemoncurd
  • (eventueel) citroensap
  • (eventueel) gele voedingskleurstof
  • 50 gram meringue

Bekleed een kleine vierkante vorm (ca. 15 x 15) met bakpapier. Is je vorm groter? Ik maak meestal een ‘muurtje’ in de vorm met een prop aluminiumfolie of wat servetjes. Het mengsel van de fudge is vrij stevig dus dat loopt niet uit.

Verwarm de gecondenseerde melk al roerende in een pannetje. Wanneer het tegen de kook aan is voeg je er stukje per stukje de blokjes witte chocolade aan toe. Roer totdat alle chocolade is opgelost. Voeg dan lepel voor lepel de lemoncurd toe. Ik deed er ook een paar druppels gele voedingskleurstof bij, maar echt nodig is dat niet.

Proef nu even of je de citroensmaak voldoende vindt. Ik heb nog een theelepel citroensap toegevoegd. Roer er nu vlot de meringuebrokjes doorheen en giet het mengsel in de vorm.

Laat ca. 4 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de randjes van de lemon meringue fudge netjes recht (de afsnijdsels snoep je lekker op!) en snijd in mooie vierkante blokjes. Bij voorkeur bewaren in de koelkast, daar blijven ze zeker twee weken goed.

Summary
recipe image
lemon meringue fudge
Anne-Marie Schuster
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Ook leuk om te lezen:

TIP: Neem een kijkje in mijn webshop voor de leukste foodgadgets, -fashion en stationary!

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

3 Comments

  1. Ziet er zo lekker fris en zomers uit! Echt zin in! 🙂
    Lianne recently posted…Blondies met hazelnoten en karamelfudgeMy Profile

  2. Wat lekker!! Ik heb het recept gepind, deze ga ik zeker eens maken!
    Nicole recently posted…Review Jouwbox – de Ralph Moorman FavouritesMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge