Home ยป Lemoncurd maken

Lemoncurd maken

Zaterdag maakte ik lemoncurd, een typisch Engels ‘smeersel’ wat vaak wordt geserveerd bij scones. Maar ook heerlijk smaakt in de yoghurt, op een broodje, cake, als vulling voor cupcakes etc.etc. Het recept is goed voor drie kleine weckpotjes. Het is maar een week of 2 tot 3 houdbaar, omdat er geen conserveermiddelen in zitten.

Lemoncurd in cadeauverpakking

 

Lemoncurd cadeau doen

Zo’n potje lemoncurd kun je ook harsttikke leuk cadeau geven. Ik heb daarvoor met mijn old skool lettertang een ‘etiket’ gemaakt en er een homemade label aangehangen. Zo’n label maak ik met de koekjesstempel van de Hema, en gebruik daar gewone witte klei voor die aan de lucht droogt. Uitrollen,stempelen, gaatje erin maken en laten drogen! Ziet er toch leuk uit aan een weckpotje of met een lint bevestigd aan een doosje met zelfgebakken koekjes?lemoncurd

Lemoncurd

Wat heb je nodig:

    • 2 citroenen
    • 250 gram ongezouten roomboter
    • 2 eieren
    • 125 gram witte basterdsuiker

Smelt de boter langzaam in een steelpannetje. Pers de citroenen uit boven de pan en roer even door. Klop ondertussen in een kom de eieren met de basterdsuiker luchtig. Schenk het boter-citroenmengsel bij de eieren en klop even goed door. Doe daarna het geheel weer terug in de steelpan. Breng de lemoncurd langzaam aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot het de gewenste dikte heeft gekregen. De lemoncurd zal in de koelkast verder opstijven, dus het hoeft niet zo heel dik, twee minuutjes is genoeg.

Schenk de lemoncurd in potjes en laat afkoelen in de koelkast. Afgedekt circa twee weken houdbaar in de koelkast.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*