Home » Rocky road fudge met witte chocolade

Rocky road fudge met witte chocolade

Enthousiast geworden door de chocolade munt fudge die ik maakte waagde ik mij dit keer aan de rocky road fudge. Ik zag voor het eerst een ‘rocky road’ gerecht op mijn eerste vakantie in Amerika, alweer zo’n 20 jaar geleden. Bij de Burger King at ik toen rocky road pie, een chocoladetaart met daarin marshmellows, stukjes chocolade en pinda’s. Wat was dat lekker!

 Rocky road fudge

De term ‘rocky road’ staat in Amerika voor een vulling van marshmallows, gedroogd fruit, noten en stukjes koek of cake. Je kunt er ook heerlijke rocky road koek van maken. Voor deze rocky road fudge kun je eigenlijk alles gebruiken wat je zelf lekker vindt. Vervang de pistache door pinda’s, de witte chocolade door bruine en de cranberries bijvoorbeeld door gedroogde ananas. Ook verkruimelde koekjes zullen hier prima in smaken. Houd alleen wel ongeveer dezelfde verhoudingen aan.

Rocky road fudge

Wat heb je nodig (zo’n 25 blokjes):

  • blikje zoete gecondenseerde melk
  • 100 gram pistachenootjes (ongezouten, gepeld)
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 400 gram witte chocolade
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram mini marshmallows of gewone marshmallows in stukjes
Verwarm de gecondenseerde melk in een pan op een laag vuur. Breek de chocolade in stukjes en roer dit door de melk, samen met de roomboter. Meng dit alles tot een egale massa. Blijf roeren, het brandt snel aan. Als alles gesmolten is haal je dan pan van het vuur. Meng er de nootjes, marshmellows en gedroogde cranberries door.Bekleed een vierkant schaal of bakvorm met bakpapier en giet er het mengsel in. Strijk de bovenkant glad. Laat een half uurtje afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens ca. 3 uur in de koelkast om volledig op te stijven. Snijd in vierkante blokjes.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*