Onlangs maakte ik kennis met de kruiden uit die leuke blikjes van Jonnie Boer. Eén van die kruiden was Vadouvan. Dat kende ik nog niet? Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase kerrie en afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Daar moest ik wel een Vadouvan curry mee maken!
Vadouvan curry met kip
Wat heb je nodig:
- 500 gram kippendijen
- 2 eetlepel olie
- 1 ui, fijngesneden
- Vadouvan kruiden 1 eetlepel en een 1 theelepel
- 300 ml Griekse yoghurt
- 40 gram amandelmeel
- 1 eetlepel rozenwater
- Bosje koriander
- Kardemompeulen (twee stuks)
- Handje rozijnen
- Peper en zout
- Amandelschaafsel
Verhit de olie in een pan en bak de ui op een matig vuur zacht. Doe 1 eetlepel vadouvan kruiden erbij en bak even kort mee. Leg de kippendijen in de pan en bak ze kort aan alle kanten aan.
Giet het rozenwater en de yoghurt erbij en voeg de kardemompeulen en rozijnen toe. Schraap het aanbaksel van de bodem los. Voeg de amandelmeel toe en een ½ theelepel zout. Laat de kip – met het deksel op de pan – zachtjes garen in ca. 15 minuten.
Roer en vlak voor het serveren nog een theelepel vadouvan kruiden door en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngehakte koriander en wat amandelschaafsel en serveer met witte rijst of naanbrood en een heerlijke frisse raita.
Oeh dit zit er super lekker uit! Love Curry 🙂
Ik ook! Een goede curry gaat er altijd in 🙂