Home » Vadouvan curry met kip

Vadouvan curry met kip

Onlangs maakte ik kennis met de kruiden uit die leuke blikjes van Jonnie Boer. Eén van die kruiden was Vadouvan. Dat kende ik nog niet? Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase kerrie en afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Daar moest ik wel een Vadouvan curry mee maken!

Vadouvan curry met kip
Leuk, ik ben ook in die regio geweest. En heb daar – zoals overal in India eigenlijk – heerlijk gegeten. Mijn favoriet? Deze Indiase lamscurry!
 

Indiase curry

Ik maakte nu deze heerlijke curry. Smaakmakers als rozenwater en kardemompeulen geven dit gerecht, samen met de vadouvan kruiden, een hele bijzondere smaak. Rozenwater en kardemompeulen kocht ik bij de toko. Lekker ook met zelfgebakken naanbroodjes!

Vadouvan curry met kip

Vadouvan curry

Vadouvan curry met kip

Een heerlijke curry. De smaakmakers als rozenwater en kardemom geven dit gerecht een bijzondere smaak.
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: vlees
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 eetlepel Vadouvan kruiden
  • 1 theelepel Vadouvan kruiden
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 2 kardemompeulen
  • 1 handje rozijnen
  • koriander optioneel en naar smaak
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Aan de slag!

  • Verhit de olie in een pan en bak de ui op een matig vuur zacht. Doe 1 eetlepel vadouvan kruiden erbij en bak even kort mee. Leg de kippendijen in de pan en bak ze kort aan alle kanten aan.
  • Giet het rozenwater en de yoghurt erbij en voeg de kardemompeulen en rozijnen toe. Schraap het aanbaksel van de bodem los. Voeg de amandelmeel toe en een ½ theelepel zout. Laat de kip – met het deksel op de pan – zachtjes garen in ca. 15 minuten.
  • Roer en vlak voor het serveren nog een theelepel vadouvan kruiden door en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngehakte koriander en wat amandelschaafsel en serveer met witte rijst of naan en een heerlijke frisse raita.
Delen op Facebook

2 Comments

  1. Oeh dit zit er super lekker uit! Love Curry 🙂

  2. Ik ook! Een goede curry gaat er altijd in 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*