Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes bakken

Wij eten graag Indiase curry. En daar serveer ik dan ook vaak allerlei bijgerechten bij, zoals verse mango, raita, chutney en heerlijke naanbroodjes. Tot voor kort kocht ik die kant-en-klaar en bakte ze af. Maar sinds ik zelf deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes heb gebakken wil ik niets anders meer! Je weet niet wat je proeft zo lekker!

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

 

Drie ingredienten

Je hebt maar drie ingrediënten nodig om deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes te maken. En wat kruiden en olijfolie als smaakmaker naar keuze. Zelfrijzend bakmeel, yoghurt en knoflook. That’s it! En je bakt ze gewoon in de grillpan of – als je die net hebt – in de koekenpan. In de grillpan krijg je van die gezellige strepen op het brood!

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

Smaakmaker

Je kunt de naanbroodjes naturel bakken, of op smaak brengen met kruiden. Ik gebruikte hiervoor al diverse kruidenmixen, zoals za’atar of ras el hanout. Maar experimenteer er vooral lekker op los!

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

 

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

Wat heb je nodig (vier naanbroodjes)

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram yoghurt
  • theelepel zout
  • teentje fijngesneden knoflook of een theelepel knoflookpuree
  • 1 theelepel za’atar (of ras el hanout of ander kruidenmengsel naar keuze)
  • Olijfolie

Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, de knoflookpuree en het zout. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt. Laat een kwartiertje rusten.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol ieder stuk uit op je werkblad bestoven met bloem. Ik doe meestal een stuk folie tussen de deegroller en het deeg, dat werkt een stuk makkelijker!

Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.

Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met de kruiden. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.

Bestrijk de bovenkant van het deeg met een kwastje met de kruidenolie en leg met de oliekant in de hete grillpan. Bestrijk dan de andere kant en draai na ca. 2 minuten om.

Bak het naanbrood in ongeveer 4 minuten goudbruin (ca. 2 minuten per kant).

Summary
recipe image
Recipe Name
gemakkelijke Indiase naanbroodjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 20 Review(s)

5 Comments

  1. Oeh glutenvrij ook! Ik zou ze de vegan way maken, maar mmm ik heb hier nu ZO’N zin in!

  2. Dit is zo ontzettend lekker ! Door de yoghurt worden deze broodjes zo fris/zurig en daar houd ik wel van als bijgerecht bij een curry.

  3. Ik heb ze vandaag gemaakt, ze waren heerlijk!! ?
    Bregje recently posted…Dit was april 2018!My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge