Home » Gemakkelijke Indiase naanbroodjes bakken
Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes bakken

Wij eten graag Indiase curry. En daar serveer ik dan ook vaak allerlei bijgerechten bij, zoals verse mango, raita, chutney en heerlijke naanbroodjes. Tot voor kort kocht ik die kant-en-klaar en bakte ze af. Maar sinds ik zelf deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes heb gebakken wil ik niets anders meer! Je weet niet wat je proeft zo lekker!

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

 

Naan van maar drie ingredienten

Je hebt maar drie ingrediënten nodig om deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes te maken. En wat kruiden en olijfolie als smaakmaker naar keuze. Zelfrijzend bakmeel, yoghurt en knoflook. That’s it! En je bakt ze gewoon in de grillpan of – als je die net hebt – in de koekenpan. In de grillpan krijg je van die gezellige strepen op het brood!

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

Smaakmakers

Je kunt de naanbroodjes naturel bakken, of op smaak brengen met kruiden. Ik gebruikte hiervoor al diverse kruidenmixen, zoals za’atar of ras el hanout. Maar experimenteer er vooral lekker op los!

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

 

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes

Indiase naanbroodjes

Onmisbaar bij een Indiase curry, heerlijk om er de saus mee op te dippen!
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: gemakkelijk, snel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 32 minuten
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel kruidenmix za'atar of ras el hanout
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Kneed met de handen een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, de knoflook en het zout. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt. Laat een kwartiertje rusten.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol ieder stuk uit op je werkblad bestoven met bloem. Ik doe meestal een stuk folie tussen de deegroller en het deeg, dat werkt een stuk makkelijker!
  • Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.
  • Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met de kruiden. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg met een kwastje met de kruidenolie en leg met de oliekant in de hete grillpan. Bestrijk dan de andere kant en draai na ca. 2 minuten om.
  • Bak het naanbrood in ongeveer 4 minuten goudbruin (ca. 2 minuten per kant).
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor gemakkelijke Indiase naanbroodjes op Pinterest:

Pinterest pin naanbroodjes

Summary
recipe image
Recipe Name
gemakkelijke Indiase naanbroodjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 25 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Oeh glutenvrij ook! Ik zou ze de vegan way maken, maar mmm ik heb hier nu ZO’N zin in!

  2. Dit is zo ontzettend lekker ! Door de yoghurt worden deze broodjes zo fris/zurig en daar houd ik wel van als bijgerecht bij een curry.

  3. Ik heb ze vandaag gemaakt, ze waren heerlijk!! ?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*