Butter chicken curry

Butter chicken curry

Deze butter chicken curry is zo lekker, die zou ik iedere avond wel kunnen eten. Nou okay dan, iedere week. Probeer ‘m maar, je eet je vingers er bij op!

Butter chicken curry

De Wereld Thuis

Het recept voor deze butter chicken curry komt uit het kookboek De Wereld Thuis van Ronald Giphart en Mascha Lammes. Ik ben maar een klein beetje afgeweken van het recept. Ik heb de fenegriekpoeder weggelaten (want nergens te vinden) en de chilipoeder vervangen door Ghost chili poeder. Die is extreem heet, dus gebruikte ik daar een halve eetlepel van (in plaats van een hele). En ik verving de peterselie door koriander. Want liefde voor koriander!

Butter chicken curry

Naan

Natuurlijk bakte ik ook lekkere naanbroodjes bij dit gerecht. Ideaal om restjes saus mee op te scheppen. Let wel op: als je één keer zelf naanbrood hebt gebakken, dan wil je nooit meer van die voorgebakken naan uit de winkel. En oja: ik weet dat naan brood betekent, en dat naanbroodjes dus broodbroodjes is…

Laat je niet afschrikken door de onwijs lange ingrediëntenlijst. Als je dit gerecht een keer gemaakt hebt ga je dat nog veel vaker doen, en het hebben van een goed gesorteerd kruidenassortiment kan nooit kwaad!

Butter chicken curry

Butter chicken curry

Wat je nodig (voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet
  • 5 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel chilipoeder (of een halve eetlepel Ghost chili)
  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • 80 gram boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • Blik gepelde tomaten (400 gram)
  • Scheutje azijn
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel sambal
  • 100 ml kippenbouillon
  • 60 gram crème fraiche
  • Zout
  • 50 gram cashewnoten
  • Koriander naar smaak

Snijd de kippendijfilet in stukjes. Meng in een kom de geraspte gember, geperste knoflook, kerrie en chilipoeder. Doe hier de kip bij en laat minstens een uur marineren.

Verhit de olie in een wok (met deksel) en bak de kip 10 minuten. Neem uit de pan.

Smelt in dezelfde pan de boter en fruit hierin ca. 3 minuten de uien. Voeg nu de tomaten, azijn, garam masala, gemberpoeder, paprikapoeder, bruine suiker, sambal en kippenbouillon toe. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Voeg de kip weer toe, doe een deksel erop en laat 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Proef of er nog wat zout bij moet. Voeg de crème fraiche toe en de fijngehakte cashewnoten en koriander. Serveer met rijst en/of naan.

Bewaar het recept voor butter chicken curry op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Butter chicken curry
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. marianne

    Ik vond het heerlijk maar de kinderen vonden het veel te heet…. ook naan gemaakt en het was echt smullen, ik heb er nog wel boontjes doorheen gedaan voor de vitamientjes.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*