Home » Indiase lamscurry (Gosht kari)

Indiase lamscurry (Gosht kari)

Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen enkele reis heb ik zo gevarieerd (en ontzettend lekker!) gegeten als in Zuid-Afrika. Een van de hoogtepunten was wel deze Indiase curry.

Indiase lamscurry

Bijgerechten bij de curry

Deze curry smaakt heerlijk en is leuk om te serveren met allerlei bijgerechten in mooie schaaltjes zoals chutney, papadums, naan, raita (Indiase verse van tzatziki), verse mango, amandelschaafsel, kokos etc. Iedereen kan dan zijn of haar curry aan tafel afmaken naar smaak! En die naan, die bak je ook zelf! Eenmaal zelfgebakken, wil je nooit meer van die afbaknaan.

Nog op zoek naar een passend Indiaas toetje? Maak dan eens deze heerlijke kulfi met mango en pistache!

Indiase lamscurry

Wat heb je nodig (ca. 4 personen):

  • 500 grams lamsbout
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt geraspte gember
  • 1 rode spaanse peper
  • 250 ml. yoghurt
  • 2 eetlepels room
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 kaneelstokje
  • verse koriander
  • 50 gram amandelsschaafsel
  • zout
  • 50 gram boter

Erbij: rijst (basmati), naanbrood, papadums, chutney, mango, raita, kokos, amandelschaafsel

Snij de ui, spaanse peper en knoflook fijn. Snijd het lamsvlees in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het vlees goudbruin. Bestrooi met zout. Ontvel de tomaten (inkruisen, met kokend water overgieten, 30 seconden wachten, afspoelen met koud water en pellen). Snij de tomaten in achten. Voeg nu de tomaten, uien, knoflook, kaneelstokje en peper toe aan het vlees, samen met de gember en komijn. Breng aan de kook.

Laat met een deksel op de pan 1/2 uur zachtjes koken (af en toe roeren). Verwijder het kaneelstokje. Doe er aan het eind van de kooktijd de room, yoghurt en amandelen bij. Laat de saus ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg eventueel nog zout naar smaak toe. Bestrooi met fijngehakte koriander (hoeveelheid naar smaak) en serveer met basmatirijst en schaaltjes naar keuze met bovengenoemde ‘smaakmakers’.
Summary
recipe image
Recipe Name
Indiase lamscurry
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

8 Comments

  1. Ik ben dol op Indiaas! Mijn man is half Indiaas en een van onze beste vrienden ook, dus ik eet het zo vaak! Heerlijk!

  2. Mmm dit lijkt me echt super lekker!

  3. Als je nog goede tips voor me hebt, graag! Wat is jouw favoriete Indiase gerecht?

  4. Dat is het zeker! Probeer het eens, en laat me vooral weten hoe het gesmaakt heeft!

  5. hi, om het te laten koken, moet or dan extra vocht worden toegevoegd? bouillon of zo? of most t vocht vd tomaten voldoende zijn?

  6. Jessica Ebeltjes

    Bedoel je met room de bekende zure room?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*