Home » My happy life april 2018

My happy life april 2018

Het is mei, mijn favoriete maand! Want vandaag vieren we dat Bodhi alweer 13 jaar geleden onze harten voorgoed heeft gestolen! Mijn kanjer is vandaag jarig en dat is wel een feestje waard! Bovendien hebben we heerlijk vakantie én vertrekken we vrijdag voor vier dagen naar Berlijn! En eind van de maand vier ik mijn 50e verjaardag, dus het blijft taart eten hier in huize Otter. Maar vandaag blik ik nog even terug op april, met z’n heerlijke zonnige dagen en veel leuke (blog)activiteiten.

paalbrunch

Pasen

De maand begon natuurlijk met een lekker lang Paasweekend. Op tweede paasdag gingen we brunchen met mijn ouders bij brasserie Het Heerenhuis in Wijdewormer. Een hele verzameling kleine gerechtjes, waaronder deze geweldige eggs benedict met hollandaise saus. Lekker en gezellig dus. Op mijn werk vierden we dinsdag gewoon nog even derde paasdag met een heerlijke lunch, waarbij iedereen iets meenam. Ik maakte een eiersalade met truffel, en die ging gelukkig schoon op!

paaslunch

Dichtbij mijn werk zit Club Vers, een geweldige zaak waar je echt heerlijk kunt ontbijten, lunchen of borrelen. Ik schreef er al eerder een review over. Ik had voor de lunch afgesproken met oud collega Esther, nu ‘schrijver, schatgraver en journalist’. Mocht je ooit op zoek zijn naar een goede schrijver (en geweldig mens): bel Esther! Ik at een broodje warme geitenkaas met honing en zeewier. Goddelijk!

club vers

Cultuur en pech…

In het prachtige zonnige weekend gingen we naar de Kunsthal in Rotterdam voor de Hyperrealisme sculptuur tentoonstelling. Indrukwekkend! En daarna genoten we van een heerlijk wijntje/biertje buiten op het terras en wandelden we door het park onder de Euromast naar de Maas. Ik ga steeds meer van Rotterdam houden!

Kunsthal

terrasje

Het weekend eindige helaas een stuk minder zonnig toen we, nog in het museumkwartier, de auto langs de straat moesten zetten omdat de motor ermee stopte. We hebben uiteindelijk vier (!) uur moeten wachten op respectievelijk de wegenwacht en de wegsleepdienst. Het blijkt uiteindelijk iets met de distributieriem (niet gebroken maar verschoven) maar de schade is dusdanig groot dat deze niet meer te repareren is. De rest van onze weekenden hebben we dus noodzakelijkerwijs rondgebracht bij autodealers (NIET mijn favoriete hobby) maar gelukkig hebben we afgelopen vrijdag (Koningsdag) een auto gevonden! Just in time, hij wordt vandaag opgeleverd. En morgen vertrekken we naar Berlijn. Snap je dat ik hier een beetje maagpijn van had de afgelopen weken?

eten Ruben

Eten en high-tea

Halverwege de maand ging ik met Brigit gezellig eten bij oud-collega Ruben. Die zich flink had uitgesloofd in de keuken en o.a. bietensoep en deze heerlijk gevulde aubergine had gemaakt. En op een mooie zondag reed ik met Marlon naar Hilversum voor de allereerste high-tea georganiseerd door Homemade Queen. Je kent Judith wellicht uit de serie ‘Women in foodbusiness’. Een tafel vol met zelfgebakken lekkernijen, het ene nog lekkerder dan het anderen. Dan is wel eens jammer als je meer beperkt ruimte in je maag hebt…

high tea

Bijzonder!

Ik schreef en publiceerde deze maand mijn 1000e blogpost! Er staan dus (nu al meer dan) 1000 artikelen van mijn hand online! Best wel trots op. En trots was ik ook toen ik gevraagd werd om mijn top 25 van de jaren 70 in te sturen voor arbeidsvitaminen. Het mooie intro dat ik (tweemaal!) op de radio kreeg neemt niemand mij meer af!

Ook verscheen er een artikel over ‘mijn fashion style’ (if any hahaha) op de blog van Nancy’s fashion style.

epic

Ik deed alweer voor de zesde keer mee aan EPIC, ofwel Echte Post Is Cool. Hier doen zo’n 100 mensen aan mee die via een loting iemand toegewezen krijgen voor wie ze een postpakketje twv € 7,50 moeten samenstellen. Het is hartverwarmend en mooi om te zien hoe iedereen zo veel mogelijk haar best doet om voor je lootje zo leuk en persoonlijk mogelijke cadeautjes uit te zoeken. Ik werd verwend met een prachtig pakket samengesteld door Bregje. En op mijn beurt maakte ik blogger Northflix blij met mijn pakket. Op Twitter schreef ze dat het voelde alsof het pakket was samengesteld door een vriendin, en dat was een mooi compliment!

Bodhi en Peter

Ik vind dit zo’n leuke foto van de twee liefdes van mijn leven. Gemaakt bij onze favoriete Italiaan, La Lanterna aan de Javastraat. Ik schrijf hier binnenkort nog een review over. Mijn favoriet daar is de pasta alla parmigiana e tartufo. Verse pasta, geflambeerd in grappa in een grote Parmezaanse kaas en afgemaakt met vers geraspte zwarte truffel.

pasta bij la lanterna

Meer hoef ik hier niet meer aan toe te voegen toch?

kitkat

Foodpost

Mijn kasten puilen weer uit van alles wat ik kreeg opgestuurd of meekreeg in goodiebags. Maar hé, je hoort me niet klagen hoor. Want hoe leuk is het om als eerste deze roze KITKAT te ontvangen inclusief hand gekalligrafeerd kaartje met je naam erop? Ook ontving ik de nieuwe Tony (wit met kokos, ananas, té lekker!), appelstroop, Stompetorenkaas en lekkere icetea van Betjeman en Barton. En het leuke opruimboek van Tina Favache! Had je de review al gelezen?

foodybox

En wat dacht je van deze heerlijke foodybox? De bijzondere eikhaas paddestoelen verwerkte ik al in een lekker noodlegerecht en van de boer’n yoghurt maakte ik hangop. Ook de Leffe kaas (blond én donker) is allang versneden op een borrelplankje. Lekker!

Anne&Max

Blogevents

Ook qua events mocht ik bepaald niet klagen deze maand. Ik lunchte bij de nieuw Anne&Max aan de Frederik Henriklaan in Den Haag. Een echte aanrader. En op de jaarlijkse culiperslunch proefde ik ontzettend veel lekkere dingen, ontmoette ik gezellige culi-collega’s en sjouwde ik me een breuk aan de loodzware goodiebag. Er zaten dan ook maar liefst vier kookboeken in!

goodiebag culiperslunch

Samen met Mariëtte ging ik naar Amsterdam voor een kaasproeverij van Président. Wat een gezellige middag, je leest er deze vrijdag alles over op mijn blog!

barefoot mama kelly

Afgelopen donderdag mocht ik aanschuiven voor een lunch en proeverij met Barefoot wijn bij het prachtige Mama Kelly in Amsterdam. Pink galore! Ik had de eer om naast wijnmaker Jen van Barefoot te zitten, overgevlogen voor de gelegenheid uit California. Een geweldige vrouw, die er mede voor heeft gezorgd dat Barefoot de grootste wijnproducent is wereldwijd. Volgende week komt er een artikel online!

fifty before fifty

My happy life mei

Deze maand is het natuurlijk zo ver, dan word ik 50. Van mijn fifty before fifty lijstje is afgelopen maand- mede door de autopech- vrijwel niets terecht gekomen, behalve natuurlijk het versturen van kaartjes (of pakketjes, nummer 49 op de lijst), iets wat ik trouw blijf doen. Eind van de maand zal ik in een artikel natuurlijk uitgebreid terugblikken op de lijst en wat er terecht is gekomen van al mijn voornemens.

Op 30 mei vier ik het gewoon met mijn eigen gezin en de zondag daarna organiseer ik een high-tea voor familie en vrienden. Ik heb er zin in!

Zoals eerder gezegd gaan we lekker een paar dagen naar Berlijn. En voor mijn blog ben ik uitgenodigd voor een wijnacademie, waarbij ik vier avonden les ga krijgen over wijn proeven. Ik vind dat zo gaaf, kan ik eindelijk iets meer over een wijn vertellen dan ‘lekker’ of ‘niet zo lekker’! Ook ga ik een workshop koken met drop (!) doen en komt er vast nog meer op mijn pad, mei is traditioneel een drukke event maand.

Hoe was jouw maand? Wat was jouw hoogtepunt (of dieptepunt, mag je ook best delen, gedeelde smart is tenslotte halve smart!).

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. wat een gezellige favorieten blogpost!! en ohhh die pasta ooohhh my lord hahaha en op naar de 50 😀

  2. Heel veel plezier in Berlijn!

  3. Weer zo leuk om te lezen! Have fun in Berlijn!

  4. Van harte gefeliciteerd met Bodhi en wat heb je toch een leuke maand achter de rug! Ik hoop dat we elkaar binnenkort weer eens ontmoeten, altijd gezellig met jou en veel plezier in Berlijn en bij de workshop ‘koken met drop’. Ik wilde er ook heen, maar helaas toch een beetje ver reizen en ik moet ’s avonds nog weg, dus ik laat ’t overgaan.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*