Home » 9 meest bizarre ‘food vending machines’

9 meest bizarre ‘food vending machines’

Wist je dat al in de 1e eeuw na Christus wetenschapper Heron van Alexandrië de eerste automaat uit vond? Door een munt in de machine te gooien werd met behulp van het gewicht van de munt een opening gecreëerd waar ‘heilig’ water uitkwam. De meest populaire vorm van deze zogeheten food vending machines zijn tegenwoordig de snoep-, snack- en frisdrankautomaten. Maar het kan veel en veel gekker. Hier een overzicht van de negen vreemdste….

Pizza automaat

In slechts 3 minuten kneedt deze automaat het deeg, belegt de pizza met saus en toppings en bakt ‘m voor je af. Voor 6 dollar heb je een ‘verse’ pizza naar keuze, 24 uur per dag!

Levende krab anyone?

In China (waar anders?) vind je deze automaat met levende krab. De krabben worden op een temperatuur tussen de 5-10 graden in ‘slaap’ gehouden. Zo koop je gegarandeerd een levende krab om thuis te kunnen bereiden…..

Of liever kreeft?

In Tinoco’s Bistro (nu gesloten) in Las Vegas kon je je geluk beproeven met deze levende kreeft automaat. Voor twee euro waagde je een gokje. Had je daadwerkelijk een kreeft te pakken, dan maakte het restaurant de kreeft gratis voor je klaar!

Burrito kiosk

Kip, rund of vegetarisch? Deze burrito kiosk maakt in 60 seconde een verse burrito voor je klaar. Guacamole of zure room erbij naar wens!

Lucky juice

Met deze ‘fruitautomaat’ in London laat je het lot beslissen uit welke vruchten jouw sapje wordt samengesteld.

Moet & Chandon automaat

In warenhuis Selfridges in Oxford street staat deze Moet & Chandon automaat. Slechts 29 dollar voor een miniflesje van 200 ml. Koopje toch? Daarvoor is het flesje wel beplakt met 350 kleine Swarovski kristallen.

Kaviaar!

Spontaan trek in kaviaar? Kan gebeuren toch? Als je in Beverly Hills woont en genoeg geld hebt (vast, anders woonde je er niet) dan vind je daar machines die je voor een schamele 500 dollar voorzien van Imperial Beluga kaviaar. Ook kun je er terecht voor slakken en truffels.

Aardappelpuree met jus

Woon je in Singapore? Dan kun je voor 1 dollar een beker vol warme aardappelpuree krijgen met een dikke laag vleesjus. Kijk, now we’re talking!

Sla uit de muur

Het kan gelukkig ook gezond: in deze ‘kas’ automaat in Japan groeien iedere dag zo’n 60 kroppen sla. Verser geplukt kan niet!

Ben jij wel eens een vreemde automaat tegengekomen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Te bizar al deze vreemde machines! Leuk om er een overzichtje van te lezen. Ze lijken me allemaal niet echt lekker om van te eten eigenlijk, maar de 'verse' krab vind ik nog wel meest bizar haha 😉

  2. Bjarne-Vidar

    Wat een leuk artikel!

  3. Ik heb een zwak voor aardappelpuree dus die automaat wil ik wel een kansje geven 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*