Home » Terugblik op 2019

Terugblik op 2019

Net als alle media traditioneel doen, blik ook ik vandaag terug naar 2019. Ik deel met jullie wat de best bekeken recepten waren, hoeveel mensen er langskwamen op mijn blog, of mijn voorspellingen van de trends voor 2019 een beetje uitkwamen en wat voor mij persoonlijk de bloghoogtepunten van het jaar waren. Dit is de terugblik op 2019 van My happy kitchen & lifestyle!

Corndogs

Terugblik op 2109: best bekeken recepten en artikelen

Mijn schoonmoeder mag trots zijn, haar zuurkoolschotel met banaan prijkt regelmatig hoog in de top 10. Natuurlijk een beetje afhankelijk van het seizoen, maar toch. Maar liefst 12.000 mensen hebben in 2019 haar recept bekeken (en wellicht ook gemaakt!).

Dit was in 2019 de top 5 van best bekeken artikelen:

  1. Champignonroomsaus
  2. Cakemix zonder pakjes en zakjes
  3. High tea organiseren
  4. Trends in eten en drinken van de jaren 70
  5. Alles over suiker

De champignongroomsaus dankt zijn eerste plek vooral aan de kerstdagen. Maar liefst 27000 keer werd dit recept bekeken!  Net als de cakemix eigenlijk een heel eenvoudig recept, waar mensen toch nog steeds flink naar zoeken.

Trends

In dit artikel deed ik wat voorspellingen over wat we gaan kopen, eten en drinken in 2019. Had ik een beetje gelijk of…? De uitbreiding van nog meer vleesvervangers is zeker een feit. En er is zelfs een vegetarische bacon op de markt gekomen, al kan die zeker nog niet de vergelijking met ’the real thing’ doorstaan. Maar het is een begin! Ook de komst van meer tropische fruit als jackfruit is uitgekomen. Jackfruit is ideaal als vegetarische vleesvervanger, zoals in deze rendang.

De terugkeer van vet is niet helemaal uitgekomen, al is vet gelukkig niet zo erg in de ban als koolhydraten en suiker. Ik hartje vet…. Helaas zie ik ook nog niet echt minder verpakkingen in de winkels, al groeit de ergernis wel bij meer mensen. Wellicht in 2020? IJs is zeker ‘back’, zowel met alcohol als in ‘gezondere’ varianten met minder suiker. En ook is er plantaardig ijs voor vegans en lactose-intolerante mensen. Eten uit de zee heb ik nog niet zo heel veel zien terugkomen, ondanks de publicatie van dit leuke kookboek. Van merken met een verhaal en kleine speciaalzaken durf ik niet echt te zeggen of het nu een trend is of niet. Ik ben er zelf erg gevoelig voor, dus dan valt je oog er eerder op. Ik hoop in ieder geval dat het trend blijft!

webshop edition

Bezoekers

2019 was het jaar dat mijn bezoekersaantallen opeens gigantisch gingen stijgen. Super leuk natuurlijk, toch een beetje eer van al het werk dat je erin steekt. Afgelopen maand kwamen er meer dan 70.000 mensen een kijkje nemen op My happy kitchen & lifestyle. En bekeken meer dan 106.000 pagina’s! Een ongelofelijk groot aantal waar ik best trots op ben.

Retro Volkswagen Camper

Persoonlijke hoogtepunten

Het jaar 2019 begon natuurlijk goed met mijn blogverjaardag. Vijf jaar bloggen, het is voorbij gevlogen! Ik vierde het met een feestweek vol mooie prijzen. Ook werd ik dit jaar weer uitgenodigd voor de meest bijzondere uitstapjes of proeverijen. Een paar die op mij grote indruk hebben gemaakt waren o.a. het vangen van de eerste Oosterscheldekreeft (en het proeven ervan!), het klassieke concert (requiem van Mozart) in het Amsterdamse concertgebouw, de foodsafari in Fresh! Leidsenhage, zelf pizza maken met Bodhi bij Domino’s, het 4D diner van de Costa Brava, jureren bij Duurzame masterchef Den Haag, onze eigen foodbloggerstour Den Haag, varen door de Amsterdamse grachten met Brabantia en het weekend op pad met de retro Volkswagencamper. Topper in december was het tweedaags perstripje in mijn eigen mooie Den Haag.

Verder at ik in de lekkerste restaurants, dronk de beste wijnen en ontving heel veel mooie pakketjes in de brievenbus.  Als ik het zo op een rijtje zet besef ik me nogmaals hoe bevoorrecht ik ben dat ik zulke leuke dingen mag doen, krijgen en meemaken!

En in 2020….

Weet je, ik maak eigenlijk nooit goede voornemens. Of in ieder geval niet op 1 januari. Als ik iets wil doen of veranderen, dan doe ik dat gewoon direct. Wat ik voor 2020 alleen maar wens is dat ik en iedereen die mij lief is gezond blijft. En dat ik nog lang met deze leukste hobby van de wereld mag doorgaan. Blijven jullie dan meelezen?

Fijne jaarwisseling!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*