Home » Op pad met een retro Volkswagen Camper
Retro Volkswagen Camper

Op pad met een retro Volkswagen Camper

Jullie weten vast hoe dol ik ben op de jaren 70 en dat ik behoorlijk nostalgisch ben aangelegd. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik een weekend op pad mocht met een heuse retro Volkswagen Camper uit 1978. Een oranje!

Retro Volkswagen Camper

Oldtimer

Een oldtimer huren is de kans bij uitstek om even terug in de tijd te gaan. Voor een dag of weekend vol vrijheid en blijheid. We boekten een leuke camping op de Veluwe, ik trok mijn mooiste hippie blouse aan en daar gingen we! Natuurlijk met een  seventees summer playlist met o.a. Dreadlock Holiday van 10CC, Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf en Hotel California van The Eagles. Een hoop bekijks op de snelweg!

Retro Volkswagen Camper

Seventees

Op mijn blog vind je diverse artikelen terug over de seventees. Over wat we eten en drinken, maar ook hoe we ons kleedden, welke muziek we draaiden en hoe we woonden. Orange galore! Van de Patrice print op de broodtrommel tot de plantenhanger van macramé, de kleur oranje brengt je in één klap terug naar de jaren 70. Net als deze prachtige retro Volkswagen Camper.

Retro Volkswagen Camper

Retro Volkswagen Camper

Het is verrassend hoe zo’n relatief klein busje toch een compleet ‘huisje’ kan zijn voor het weekend. Door het luifeldak krijg er je zo twee extra slaapplekken bij. En kun je zelfs rechtop staan! Verder is er een keukentje met twee gaspitten, een koelkast, een kraantje met waterreservoir en aansluiting voor stroom. En voor buiten een luifel, tafel en klapstoeltjes.

Ontbijten voor de camper

Nou heb ik dit weekend alleen thee gezet (met koekjes uit mijn seventees Brabantia blik), voor het avondeten zijn we lekker uit eten gegaan.

Tentoonstelling Gruwelijk Lekker

Veluwe

De Veluwe is bij uitstek geschikt voor een weekendje weg  met de Volkswagenbus. Niet te ver van Nieuwegein (waar je de volkswagenbus ophaalt) en zo veel te doen! Op zaterdag bezochten we het Kröller Möller museum en fietsten we uren (met de gratis witte fietsen!) door het prachtige natuurpark De Hoge Veluwe. Zondag brachten we een bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem. Waar momenteel ook nog eens de leuke tentoonstelling ‘Gruwelijk lekker’ te zien is.

Tip: trouwen en foto’s maken in de Volkswagenbus!

Wist je dat je – naast het gebruik van de volkswagenbus als trouwvervoer – ook een Volkswagenbus als Photobooth kunt inhuren? Jouw gasten nemen plaats in de Volkswagen Photobooth en kunnen op de foto met leuke en grappige props. En natuurlijk worden alle foto’s dubbel geprint: voor de gasten als bedankje en voor het bruidspaar als aandenken! Ook krijg je alle foto’s digitaal op USB.

Zou jij weleens op pad willen gaan met zo’n mooie retro Volkswagen Camper of bus?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Wini schuster

    Leuk hoor Anne Marie weer een mooie ervaring rijker.??

  2. Karin van Dam

    Geweldig wat een ervaring moet dat zijn geweest

  3. Ziet er superleuk uit! Jammer dat ik geen rijbewijs heb… Het lijkt me juist heel knus om een maaltijd te koken in de bus, ookal is het natuurlijk wel lekker handig om uit eten te gaan. Denk je dat het met 4 volwassenen te doen moet zijn? Of is dat wel iets té knus? 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*