Home » De leukste tip voor een autoreis met kinderen
autoreis met kinderen - routekaart

De leukste tip voor een autoreis met kinderen

Wij gaan graag op vakantie met de auto. Je kunt een hoop meenemen en je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Vorig jaar zijn we zelfs helemaal naar Portugal gereden! In de loop der jaren hebben we de nodige ervaring opgedaan voor een autoreis met kinderen, vooral toen Bodhi nog kleiner was. Gelukkig heeft hij reizen met de auto altijd heel leuk gevonden. Ik deel de leukste en handigste tips.

Luisterboeken

Je kinderen vermaken zich vast en zeker met een tablet of spelcomputer. Maar continue op een beeldscherm kijken zorgt ook sneller voor wagenziekte. Probeer anders eens een luisterboek. Van Woezel en Pip tot Harry Potter, er is van alles verkrijgbaar. Terwijl je kind (of jijzelf) lekker uit het raam tuurt ‘lees’ je zo een heel boek uit op weg naar je vakantieadres! Download bijvoorbeeld op je telefoon en gebruik een koptelefoon.

fruitsalade

Eten en drinken onderweg

Zorg voor kleine licht hapjes. Zoals bakjes vers fruit, gekoelde druiven of blokjes kaas. Ook het ouderwetse gekookt eitje blijft een hit bij ons in de familie. Kies verder eerder voor hartig dan voor zoet. Van te veel suikers worden kinderen ook sneller wagenziek. Dus liever nootjes of kaaskoekjes.

Stop in de koelbox pakjes bevroren vruchtensap. Scheelt ruimte (ipv koelelementen) en de volgende dag zijn die pakjes ook nog lekker koel.

Ile de machine

Plan leuke tussenstops

Maak van de heenreis je eerste vakantiedag en plan leuke tussenstops. Zo gingen wij op onze reis naar Spanje vorig jaar eerst naar Nantes voor Les Machines de L’ile. En richting Oostenrijk hebben we in Duitsland al heel veel leuke tussenstops ontdekt. Zo begint je vakantie al gewoon tijdens de autoreis.

autoreis met kinderen - frisbee

Spelletjes onderweg

Een autoreis met kinderen maken betekent ook regelmatig stoppen. Al was het maar omdat er altijd wel iemand moet plassen. Stop iedere twee uur voor een hapje, drankje en een beetje beweging. Doe een potje badminton en neem stoepkrijt, een voetbal of frisbee mee.

En doe onderweg spelletjes als achterbankbingo. De gratis bingokaarten kun je downloaden bij ANWB!

autoreis met kinderen - routekaart

Kinderroutekaart

Mama, zijn we er al? Vroeger haalden we ze bij de ANWB, nu kun je ze downloaden op de site: kinderroutekaarten voor de Alpen, Frankrijk of Nederland. Zo kan je kind precies bijhouden waar jullie zijn en hoe ver het nog rijden is.  De routekaart kunnen ze zelf inkleuren en bevat spelletjes en opdrachten.

Iedere 100 kilometer van de autoreis een cadeautje

Toen Bodhi nog klein was pakte ik vaak 10 kleine cadeautjes voor hem in. Eén voor iedere 100 kilometer die we naar Oostenrijk moesten rijden. Bij voorkeur cadeautjes waar hij dan voorlopig weer een uurtje zoet mee was, van raamstickers tot het Donald Duck vakantieboek.

Heb jij nog goede tips voor een autoreis met kinderen? Deel ze hieronder in de reacties.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*