Home » Les Machines de L’île in Nantes – de wondere wereld van Jules Verne
Ile de machine

Les Machines de L’île in Nantes – de wondere wereld van Jules Verne

Als tussenstop voor onze roadtrip door Spanje besloten we te overnachten in Nantes. We wilden namelijk heel graag een bezoek brengen aan Les Machines de L’île. Een wonderbaarlijke mooi initiatief in deze geboorteplaats van Jules Verne.

Les Machines de l’île

Op een terrein dat vroeger een scheepswerf was, worden mechanische objecten gebouwd en tentoongesteld. Het houdt een beetje het midden tussen een artistieke werkplaats en een attractiepark voor toeristen. Opgezet in 2007 trekt les Machines de l’île jaarlijks zo’n 650.000 bezoekers. En is wat mij betreft zeker de moeite van een bezoek waard!

Les machines de l'île

Steampunk

Les Machines de l’île is een mooi voorbeeld van steampunk, waar wij fan van zijn. Steampunk is een subgenre van fantasy en verwijst naar de tijd dat stoom nog de primaire krachtbron was (rond de 19eeeuw). Ook bevat steampunk elementen van science fiction, zoals futuristische uitvindingen en machines. De wereld van Jules Verne dus. En voor Nantes speelt hier ook de industriële geschiedenis een belangrijke rol.

Ile de machine

Le Grand Elephant

Een van de belangrijkste eyecatchers is le Grand Elephant. Deze olifant van 12 meter hoog is gemaakt uit 45 ton staal en hout en behoorlijk indrukwekkend. Het kan 50 passagiers vervoeren en je koopt een kaartje voor € 8,50. Wees er wel op tijd bij, de kaartjes zijn altijd snel uitverkocht. Het is echt een sensatie om deze olifant over het terrein te zien lopen! De olifant trompettert en spuit water, en loopt met een snelheid van zo’n 3 km per uur!

Le Carrousel des mondes marins

Deze draaimolen is 25 meter hoog en heeft een diameter van 20 meter. Het bevat 35 zeewezens op drie verschillende niveaus: de oppervlakte, de diepte en de zeebodem.

Krabachtige wezens, inktvissen, vliegende vissen. Een wondere wereld die ronddraait! Een kaartje kost € 8,50.

Les machines de l'île

Le Galllerie des machines

Performance groep ‘Les machines’ stelt in deze werkplaats de machines tentoon en geeft demonstraties. Je vindt er o.a. een enorme spin, kolibri en een enorme reiger. De vogel is onderdeel van de nog in aanbouw zijnde arbre aux herons. Toegang tot de gallerie is € 8,50

L’arbre aux Herons

Een stalen boom van 28 meter hoog. Hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht op de olifant, wanneer die voorbij komt lopen. Hier komen in een later stadium ook twee vogels waarmee over het terrein kan worden gevlogen.

Op reis in of door Frankrijk? Dan is een bezoek aan Les Machines de L’île zeker de moeite waard!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Wow, ik wist niet dat dit bestond! Ontzettend leuk! Ik ga deze attractie zeker onthouden. Het lijkt me prachtig om eens te zien (vooral de olifant en de caroussel)!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*