Home » Restaurant Glaswerk, nieuwe hotspot in de Binckhorst Den Haag
Restaurant Glaswerk

Restaurant Glaswerk, nieuwe hotspot in de Binckhorst Den Haag

Wie in Den Haag Binckhorst zegt denkt eerder aan autodealers, Fokker terminal of kantoorgebouwen dan aan hotspots of restaurants. Toch is er de laatste jaren een verandering gaande op dit voormalige bedrijventerrein. En opent de één na de andere Haagse hotspot haar deuren. Na Mama Kelly en Capriole is er nu restaurant Glaswerk, met een heerlijk terras aan het water!

Restaurant Glaswerk

Restaurant Glaswerk

In een oude verffabriek, waarvan de industriële elementen in het interieur op een prachtige manier zijn behouden, zit restaurant en wijnbar Glaswerk. De naam glaswerk refereert aan de vele ramen in het gebouw (prachtig dat licht!), de vele wijnglazen en -flessen én aan de nog te bouwen kas die naast het restaurant moet komen.

Restaurant Glaswerk

Haagse vrienden

Restaurant Glaswerk is opgericht door vier Haagse vrienden: Peter, Mark, Chris en Eveline. Haags is ook de menukaart met knipoog. Met kâhwe gerechte, lâwhe gerechte en wârreme gerechte. Of met frites van de Frietboutique voâh erbè. En als je niet kunt kiezen, laat het dan over aan ‘de sherrif’. Kok Bas verrast je dan met een drie- of viergangenmenu.

Restaurant Glaswerk

Wijn

De wijnkaart is indrukwekkend. Ik proefde de witte huiswijn , een verdejo Tres Cigüeñas, en die was heerlijk fris en fruitig. De meeste wijnen zijn per glas of per fles te bestellen. En wil je uit het werk lekker komen borrelen? Dan zijn er heerlijke borrelplankjes ‘land’ en ‘zee’ te bestellen.

Restaurant Glaswerk

Is het wat?

Met Mariska van Marvelousz ging ik natuurlijk langs om te testen of deze nieuwe hotspot echt wel zo hot is. Na het glas verdejo maar vooral na de Zeeuwse oesters met een vinaigrette van karnemelk en groene kruiden kan ik dat alleen maar beamen! Ook at ik een heerlijk charcuterie plankje met Serrano ham en crackers. En keek ik met een schuin oog jaloers naar de Eggs Benedict van Mariska.

Restaurant Glaswerk

Hotspot

Als je daar zo op het prachtige terras aan het water zit, heb je geen notie meer van de puinhoop die de Binckhorst momenteel is. Een gebied met toekomst, waarop Glaswerk vast een goede voorsprong neemt. Terwijl wij genoten van het eten, voeren er boten vol aankomende studenten langs. Gelach, bier, muziek. De Binckhorst bruist!

Glaswerk
Fokkerkade 14
Den Haag
www.glaswerkdenhaag.nl

Geopend: wo. t/m zo, 12.00 – 23.00 uur

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te komen eten.Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

4 Comments

  1. Mooie foto’s heb je gemaakt. De plek ziet er gezelig uit. Leuke tip om eens te gaan proeven. Alhoewel ik niet veel in Den Haag kom, ben ik er regelmatig. Zoals ik kon zien kun je er ook voor de lunch terecht. Dus het staat inmiddels op mijn lijstje!

  2. ziet er goed uit!! ik ben er langs gereden en ga er zeker een keer naar binnen 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*