Home » Cucina & Bar Donna

Cucina & Bar Donna

Het is jammer dat Cucina & Bar Donna een beetje ‘verstopt’ zit. Je vindt dit Italiaanse ‘all day restaurant’ namelijk in het WTC gebouw vlakbij het Centraal Station van Den Haag. Niet een plek die je in eerste instantie verwacht, maar wel een plek waar je naar toe moet!

World Trade Center

Midden in de grote hal van het World Trade Center gebouw vind je dit Italiaanse restaurant. Van ’s morgens tot ’s avonds kun je hier terecht voor Italiaanse klassiekers. Van ontbijten met een cappuccino met Siciliaanse cannoli tot lunchen met een vers belegde focaccia met truffelmayo en coppa di Parma. En van borrelen met spumante en antipasti tot dineren met pizza, pasta of zeebaars. De inrichting is sfeervol, met leuke zitjes, veel leer, metaal en hout.

Donna - carpaccio

Italiaanse keuken

Ik was uitgenodigd om samen met Peter en Bodhi te komen eten. Wij zijn alledrie groot fan van de Italiaanse keuken maar ook enorm kritisch. Ik heb zelf een aantal jaar in Italië gewoond, kooklessen gevolgd en we eten minimaal 2-3 keer per week Italiaans. Onze ervaringen met Italiaanse restaurants in Nederland zijn eerlijk gezegd niet goed. Wij beoordelen een restaurant vaak op drie aspecten van de menukaart: de carpaccio, de pizza en de tiramisu. En geloof me, die beoordeling is vaker wel dan niet benedenmaats.

Donna - entrecote

Carpaccio

Hoewel er meerdere lekkere voorgerechten op de kaart stonden bestelden we alle drie de carpaccio. En daar kregen we geen spijt van! Goed op temperatuur, rijk gedecoreerd, gewoon heel erg lekker! Voor het hoofdgerecht besloten we wel alle drie voor een ander soort gerecht te kiezen: pasta voor mij, pizza voor Bodhi en vlees voor Peter. Mijn ‘witte lasagne’ van provolone, mozzarella, champignons en bechamelsaus was heerlijk, maar oh zo machtig. De pizza tre salami van Bodhi was top, niets meer aan doen. En ook Peter at met smaak van zijn entrecote met crispy roseval aardappelen.

Donna - pizza

The proof is in the pudding

Okay, voor de carpaccio en de pizza was Donna al geslaagd. Nu de tiramisu nog. Een dessert ging er bij mij echt niet meer in, maar de mannen hadden nog wel plek voor een tiramisu en een tartufo limoncello. En hoewel de presentatie in een koffiekopje voor mij niet persé hoeft, met de smaak was helemaal niets mis. Peter gaf het zelfs een voorzichtige 8, en geloof me, zo’n hoog cijfer heeft hij lang niet meer gegeven! 

Donna - tiramisu

Cucina & Bar Donna

Het restaurant is geopend van maandag t/m vrijdag, van 08.30 – 20.00 uur.

Cucina & Bar Donna
Pr. Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag

070 239 0120
info@cucinabardonna.nl

Ik ben uitgenodigd om hier te komen eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*