Home » Gallery61: eigentijds eten in historische setting

Gallery61: eigentijds eten in historische setting

Op één van de mooiste plekjes van Den Haag, de prachtige Passage uit 1885, kun je sinds kort fantastisch eten. Op nummer 61, recht onder de schitterende glazen koepel, vind je de kleurrijke brasserie Gallery61.

Gallery61 interieur

Kunstzinnige knipoog

Op de centrale rotonde van de Art-Deco passage bevond zich vroeger het Passage Theater. Nu is er brasserie Gallery61, waarbij de klassieke details bewaard zijn gebleven (het is immers een rijksmonument!) maar er een vleugje van nu is toegevoegd. Aan zowel het interieur als het menu. Aan de muur schilderijen met een knipoog, en een schilderij van een fauteuil waarop je daadwerkelijk kunt gaan zitten. I kid you not!

Gallery61 interieur

Oh oh Den Haag

Gallery61 is trots op haar stad. En waarom boodschappen doen ver weg, als je het beste bij de buren kunt krijgen? Van verse vis uit Scheveningen tot vlees van de koeien uit de Groenzoom.

Gallery61 menu

Kiezen!

Kiezen van de kaart is niet makkelijk. Want alles klinkt even lekker. Dat kun je wel aan chef Bas Hoog (voorheen Glaswerk) over laten. Gelukkig dacht de vriendelijke bediening mee en maakte voor mij en Marjolein (Foodieshavearrived) een proeverij van vier verschillende gerechten die wij kozen van de kaart. Gelukkiger kun je me niet maken! Op onze plank werd door andere gasten zo enthousiast gereageerd dat deze wellicht terug komt op de kaart als ‘chef’s special’!

Eggs benedict Proeverij

Wat het lekkerste was? Ik kan wederom niet kiezen. Waren het de eggs benedict op een wafel, met kalkoenfilet en boterzachte saus? Of de gegrilde gamba’s met roze pomelo? Of toch de verse loempia met dungesneden gerookte ribeye of de sweet heaven hotdog met aardappelkaantjes? Ik kom er niet uit, dus ik vrees dat ik nog een paar keer moet gaan…

Haagse Passage

Gallery61

Gallery61 is de hele week geopend, van 09.00 – 22.00 voor ontbijt, lunch of diner. Boek een tafel voor een heerlijk Haags kunstwerkje via Gallery-61.nl.

Gallery61
Passage 61
2511 AC Den Haag

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Oei, dat klinkt heerlijk en wat ziet het er leuk uit! Het is dat ik niet zo vaak in Den Haag kom. Moet ik toch eens wat vaker gaan doen, en niet alleen voor de Indonesische restaurants en de Tong Tong Fair 😉

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*