Home » De leukste uitstapjes rondom Porto (Portugal)
Uitstapjes rondom Porto - Bom Jesus

De leukste uitstapjes rondom Porto (Portugal)

Afgelopen zomer maakten we een roadtrip door Spanje en Portugal. En verbleven we een aantal dagen in Porto. Omdat het zo ontzettend warm en druk was, lieten we de stad al snel voor het was en ontdekten we de omgeving. Vandaag deel ik de leukste uitstapjes rondom Porto!Uitstapjes rondom Porto - Paiva walkways

Uitstapjes rondom Porto

Paiva Walkways

De Paiva Walkways, of Passadicos do Paiva in het Portugees, is een prachtig aangelegd houten pad door de kloof van de rivier de Paiva. Het is een wandeling van 8 kilometer en eventueel dezelfde afstand ook weer terug. Je kunt ook een taxi nemen aan het eind van of halverwege de route. Je kunt de wandeling starten in Espiunca of Areinho.

Uitstapjes rondom Porto - Paiva walkways

Het water is prachtig helder, in de winter wordt er ook op geraft.  Neem bij mooi weer zeker zwemspullen mee, halverwege is er een prachtig strand met heerlijk zwemwater en kun je ook wat te drinken kopen.

Uitstapjes rondom Porto - Paiva walkways

Hoewel de route als ‘zwaar’ wordt bestempeld is deze prima te lopen. Het gebied is een UNESCO natuurmonument.

Uitstapjes rondom Porto - Guimaraes

Guimaraes

 Guimaraes is de oude hoofstad van Portugal en is in 2001 door UNESCO tot cultureel werelderfgoed verklaard vanwege de vele historische monumenten uit de Middeleeuwen. Een gezellige wirwar aan kleine geplaveide straatjes, gezellige pleintjes en oude paleizen, kerken en kastelen. Kasteel Guimaraes is één van de oudste kastelen van Portugal (10e eeuw) en ziet er precies zo uit als dat je een kind zou vragen een kasteel te tekenen!

Uitstapjes rondom Porto - Guimaraes

Een mooie oude stad, goed voor een hele dag slenteren, terrasjes pakken en cultureel doen!

Uitstapjes rondom Porto - Bom Jesus

Santuario de Bom Jesus bij Braga

Net buiten Braga (ook een bezoek zeker waard) vind je dit prachtige bedevaartsoord. De kerk is te bereiken via een gigantische en bijzonder fotogenieke dubbele zigzagtrap van maar liefst 686 treden. Of je neemt de oude nog functionerende funicular! Twee houten wagentjes die de hele dag op en neer gaan. Deze unieke waterballastbaan komt uit 1882! Voor een retourtje betaal je € 2,00 (€ 1,20 voor een enkele reis)

Uitstapjes rondom Porto - Bom Jesus

Boven heb je een schitterend uitzicht, bij goed weer zelfs tot aan de zee.

Uitstapjes rondom Porto - Costa Nova

Costa Nova do Prado

Wil je vanuit Porto een dagje strand doen en houd je ervan Instagramwaardige foto’s te maken? Ga dan naar Costa Nova do Prado. In deze gezellige badplaats staan schitterende fotogenieke gekleurde houten huisjes langs de gehele boulevard.

Het prachtige brede strand, met houten wandelpad, bevindt zich aan de achterkant van de boulevard. Let op: het water is behoorlijk koud aan deze kant van Portugal, ook in de zomer!

Uitstapjes rondom Porto - Costa Nova

Ben jij weleens in Porto geweest? En heb je toen ook uitstapjes rondom Porto gemaakt? Nog meer aanbevelingen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Dat ziet er mooi uit zeg! Al dat mooie groen en die oude straatjes! Die ga ik onthouden! De 19e-eeuwse ‘watertram’ vind ik natuurlijk ook erg leuk. Ik heb wel eens in een variant in Engeland gezeten: Erg indrukwekkend, die techniek!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*