Home » De leukste tussenstops op doorreis naar Oostenrijk of Italie
tussenstops op doorreis

De leukste tussenstops op doorreis naar Oostenrijk of Italie

Wanneer wij op vakantie gaan met de auto plannen we altijd één of meerdere leuke tussenstops in. Niet alleen de eindbestemming, ook de reis moet leuk zijn! Op doorreis naar onze vakantiebestemming hebben wij al meerdere leuke ontdekkingen gedaan. Dit zijn de leukste tussenstops op doorreis naar Oostenrijk of Italië!

leukste tussenstops op doorreis

Walhalla (Donaustauf)

Vlakbij Regensburg (op ruim 700 kilometer afstand van Utrecht) lijkt het even of je in het oude Griekenland bent beland. Het Walhalla is een eretempel in neoclassicistische stijl, gebouwd tussen 1830 en 1841, in opdracht van koning Ludwig I van Beieren. Het Parthenon in Athene gold als voorbeeld voor de bouw. De tempel is een eerbetoon aan staatslieden, militairen, wetenschappers en kunstenaars uit de ‘Duitstalige wereld’.

leukste tussenstops op doorreis

Aangezien daar ook België en Nederland toegerekend worden vind je hier o.a. bustes of plaquettes van Willem van Oranje, Erasmus, Hugo de Groot en Michiel de Ruijter.

Toegangsprijs is € 4,50 (volwassenen)

Techniekmuseum Sinsheim en Speyer

Techniekmuseum in Sinsheim en Speyer

Een fantastisch uitje voor het het hele gezin zijn de techniekmusea in Sinsheim en het naastgelegen Speyer (ca. 500 kilometer vanaf Utrecht). Stap uit de auto en begeef je in een heuse concorde of U-boot. Ik schreef er al eerder een uitgebreid artikel over.

tussenstops op doorreis

Befreiungshalle in Kelheim

Op ruim 700 kilometer vanaf Utrecht vind je – hoog op een heuvel boven de stad Kelheim – de Befreiungshalle, een imposant monument opgericht door Koning Ludwig I van Beieren. Het is een monument ter herdenking van de overwinningen op Napoleon in de oorlog van 1813-1815.

De bouw begon in 1842 en werd afgerond in 1862. In de marmeren vloer staat de volgende tekst te lezen:

tussenstops op doorreis

(Mogen de Duitsers nooit vergeten waarom de bevrijdingsoorlog nodig was en hoe deze werd gewonnen)

Binnen in het gebouw houden 34 marmeren godinnen elkaars hand vast. De 17 bronzen schilden zijn gemaakt van gesmolten wapens uit de oorlog. Benieuwd? Bekijk hier alvast de binnenkant met een virtuele toer. Kelheim is overigens prima te combineren met het Walhalla, dat redelijk in de buurt ligt.

Toegangsprijs is € 4,50 (volwassenen)

tussenstops op doorreis

Heidelberg

Slot Heidelberg is één van de beroemdste ruïnes in Duitsland en hét symbool van de stad Heidelberg (470 kilometer vanaf Utrecht). Het werd grotendeels vernietigd in de negenjarige oorlog (1689). Je kunt vanuit de stad met een kabelbaan naar het slot, dat aan de andere kant van de rivier ligt. Bij het ritje met de kabelbaan (€ 8,00)  is de entree tot het slot inbegrepen.

Het historische en gezellige centrum van Heidelberg is ook zeker een bezoekje waard.

Maak jij ook altijd een feestje van de heenreis? Heb jij nog tips voor leuke tussenstops op doorreis? Ik hoor ze graag!

Meer Duitsland:

Duitsland National Geographic
ANWB Wegenkaart Duitsland
Trotter Duitsland Noord
Capitool Duitsland
Michelin Duitsland Zuid
Michelin Duitsland Noord
Duitsland National Geographic
ANWB Wegenkaart Duitsland
Trotter Duitsland Noord
Capitool Duitsland
Michelin Duitsland Zuid
Michelin Duitsland Noord
Duitsland National Geographic
ANWB Wegenkaart Duitsland
Trotter Duitsland Noord
Capitool Duitsland
Michelin Duitsland Zuid
Michelin Duitsland Noord

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Leuke tips! Heb je ook tips voor een overnachting? Wij gaan vanaf dit jaar in het voor en na seizoen (mei en eind september). Vind het toch een stuk lastiger om leuke plekken te vinden. Misschien ook omdat we voorheen met onze eigen vouwwagen gingen en nu gebruik willen maken van een stacaravan.

  2. Hoi, leuke tips! Wij gaan met een caravan op vakantie en zodra wij vertrekken begint ook echt onze vakantie. Wij maken dan ook zeker een feestje van de heenreis en proberen deze te combineren met overnachtingen van plekken die wij nog graag een x wilden zien. Dit jaar zijn wij gestopt voor 2 overnachtingen bij de Moezel. Vanaf Koblenz zou je een deel kunnen verkennen. Wij zijn naar de geierlay hangbrug geweest, burg Eltz en Cochem. Wij stonden hier in de buurt op een camping. Geen doorreis, maar heb je 2 dagen over dan is het een mooie aanvulling op je vakantie.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*