Home » 7 must-see plaatsen in Duitsland
7 must see plaatsen in Duitsland

7 must-see plaatsen in Duitsland

Duitsland is het ideale vakantieland. Niet te ver weg, prachtige natuur, schattige dorpjes, heuvelachtig landschap en hoe verder je gaat hoe bergachtiger. Ik ga al jaren regelmatig op vakantie naar Duitsland, en ook op doorreis maken we graag een extra overnachting op een bezienswaardige plek. Vandaag deel ik 7 must-see plaatsen in Duitsland. Voor een korte vakantie, een tussenstop of leuke dagtrip!

7 must-see plaatsen in Duitsland

Toeren langs de Moezel - burcht Eltz

Burg Eltz

Prachtig gelegen in een zijdal van de Moezel, op ruim 300 kilometer vanaf Utrecht, ligt Burg Eltz. Eén van de mooiste en best bewaard gebleven burchten uit de middeleeuwen. De burcht werd gebouwd tussen de 13een 16eeeuw en is nog steeds in het bezit van de Graven von und zu Eltz. Te bezoeken tussen 1 april en 1 november. Boek hier een camping moezel!

Techniekmuseum in Sinsheim en Speyer

Ik schreef er al een uitgebreid artikel over, over het Techniekmuseum in Sinsheim en in Speyer. In deze twee bij elkaar horende musea (liggen ca. 50 kilometer van elkaar af) vind je Concordes, duikboten, formule 1 auto’s, stoomlocomotieven, Boeings en nog veel meer. En je mag in de meeste voertuigen gewoon naar binnen. Een waar paradijs, en echt niet alleen voor de kinderen!

must-see plaatsen in Duitsland: monschau

Monschau

Op 240 kilometer van Utrecht ligt in de Eiffel het idyllische stadje Monschau. Slenter door de middeleeuwse straatjes, bewonder de vakwerkhuizen, pak een terrasje voor kaffee mit kuchen en bezoek de burcht. Combineer eventueel met een aantal mooie wandeltochten in natuurgebied de Eiffel.

must-see plaatsen in Duitsland - Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der tauber

In Beieren, aan de Romantischer Strasse, ligt het middeleeuwse stadje Rothenburg ob der Tauber. Een heerlijk plaatsje om doorheen te wandelen. Bewonder de oude stadspoorten en de fotogenieke pleintjes met vakwerkhuizen.

Maak er vooral een wandeling langs de 14e eeuwse stadsmuur. Er is zowel een binnenste als een buitenste stadsmuur.

Ook een bezoek waard is de kerstwinkel van Käthe Wohlfahrt. 365 dagen per jaar kerst, wat wil je nog meer?

must-see plaatsen in Duitsland - Neuschwanstein

Neuschwanstein

Ook aan de Romantischer strasse, in het plaatsje Füssen in Beieren, ligt het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein. Het kasteel was voor Walt Disney inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Het werd gebouwd tussen 1869 – 1884 in opdracht van koning Ludwig II von Beieren. Hij wilde graag een echt middeleeuws ridderslot en nam hiervoor een theaterarchitect en decorontwerper aan. Het kasteel werd dus gebouwd voor één persoon, die er uiteindelijk maar een klein half jaar heeft kunnen wonen voordat hij stierf. Zes weken na zijn dood werd het kasteel opengesteld voor publiek.

Vanaf de zogenoemde Marienbrücke tussen de bergen (in 1850 gebouwd door de vader van Ludwig) heb je een mooi uitzicht op het kasteel. Het kasteel is alleen te bezoeken met een guided tour (ca. 30 minuten). In het hoogseizoen zijn de wachttijden vaak lang, jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen toeristen Neuschwanstein!

Moezel- en Saardal

Over het Moezeldal en Saardal schreef ik al een uitgebreid artikel. Op slechts 300 kilometer vanaf Utrecht waan je je in een ver buitenland met schilderachtige dorpjes of de oudste stad van Duitsland (Trier). Maak een boottocht over de Moezel of de Rijn (bij Koblenz), proef één van de vele heerlijke Moezelwijnen, fiets uren langs de kabbelende rivier of bezoek één van de vele kastelen.

must-see plaatsen in Duitsland: bodensee

Bodensee

De Bodensee is een enorm meer (530 km2) dat in drie landen ligt: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Als je de foto’s ziet dan denk je toch eerder aan iets tropisch? Aan de Bodensee in Duitsland is de historische stad Konstanz zeker een bezoek waard. Of de stad Friedrichshafen, die in het teken staat van de Zeppelin. Er is een Zeppelinmuseum en je kunt er zelfs een vlucht maken in een echte Zeppelin!

In de Bodensee ligt het bloemeneiland Mainau. Je kunt er heerlijk wandelen door de bloementuinen en het barokke kasteel uit 1746 bezoeken.Door het milde klimaat aan de Bodensee groeien er hier ook o.a. palmbomen en sinaasappelbomen! Het eiland is te bereiken vanaf Konstanz via een dam en een brug.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie must-see plaatsen in Duitsland. Dus wordt vervolgd!

Meer Duitsland:

Duitsland National Geographic
ANWB Wegenkaart Duitsland
Trotter Duitsland Noord
Capitool Duitsland
Michelin Duitsland Zuid
Michelin Duitsland Noord
Duitsland National Geographic
ANWB Wegenkaart Duitsland
Trotter Duitsland Noord
Capitool Duitsland
Michelin Duitsland Zuid
Michelin Duitsland Noord
Duitsland National Geographic
ANWB Wegenkaart Duitsland
Trotter Duitsland Noord
Capitool Duitsland
Michelin Duitsland Zuid
Michelin Duitsland Noord

Bewaar nu op Pinterest:

Pinterest pin Duitsland

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*