Home » Zonder pakjes en zakjes: pistachepesto
pistachepesto

Zonder pakjes en zakjes: pistachepesto

Pasta is bij ons dé doordeweekse maaltijd. Want: snel klaar, volop variatie mogelijk en iedereen vind het lekker. Eén van onze favorieten is pasta met pistachepesto, kip en rucola. Klaar in een handomdraai en waanzinnig lekker. Vooral als je de pistachepesto zelf maakt! Ik geef je het recept dat zo lekker smaakt, dat je nooit meer wat anders wilt!

pistachepesto

Pistachepesto

De traditionele pesto genovese wordt gemaakt van pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Maar je kunt op dit recept heel fijn variëren. Met zowel de kaas, als het groen of de noten. Vervang de basilicum bijvoorbeeld eens door rucola. Of in dit geval: de pijnboompitten door pistachenootjes. Wist je dat er ook witte pesto ofwel pesto bianco bestaat?

pesto maken

Pesto uit een potje

Er is op zich niet zo veel mis met pesto uit een potje. Maar om op kosten te besparen wordt er vaak gesjoemeld met ingrediënten. En worden bijvoorbeeld de pijnboompitten vervangen door goedkopere nootjes. En de olijfolie door goedkopere olie.

In de basic groene pesto van AH bijvoorbeeld (die overigens maar 0,92 cent kost…) zit bijvoorbeeld:

plantaardige olie (zonnebloem, 11% olijf), 38% basilicum, cashewnoot, melk, yoghurt, zout, natuurlijk aroma, suiker, schapenmelk, 1% pijnboompit, knoflookpoeder, zuurteregelaar (melkzuur), conserveermiddel (ei-lysozym), stremsel

Zoals je ziet is ook de kaas maar gewoon weggelaten. Sommige potjes pesto smaken prima hoor. Maar zelfgemaakt is echt een wereld van verschil! Zelf maken is wel een stuk duurder. Vooral omdat je ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt. En dat proef je! Meer originele recepten zonder pakjes en zakjes lezen? Ik heb inmiddels een hele serie!

pasta met pistachepesto, kip en rucola

Pasta met pistachepesto, kip en rucola

Het recept voor de pasta is verder super simpel. Roerbak blokjes kipfilet (of kippendij, nog lekkerder) in wat olie. Kook de pasta, giet af, doe in de pan, roer er 3-4 eetlepels pesto (naar smaak) door en een zak (75 gram) rucola. Klaar! Met de pistachepesto zoals hieronder beschreven kan ik twee keer een maaltijd voor 3-4 personen bereiden.

pistachepesto

Pistachepesto maken

pistachepesto

Pistachepesto

Er gaat helemaal niets boven zelfgemaakte pesto. Zalig met pistachenoten!
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 grote pot

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 100 gram pistachenoten gepeld en ongezouten
  • 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 40 gram basilicumblaadjes ca. 1 plant
  • 2 teentjes knoflook grofgehakt
  • 125 ml olijfolie extra vergine

Aan de slag!

  • Rooster de pistachenootjes eventueel kort, in eenkoekenpan.
  • Doe de pistachenootjes, de basilicumblaadjes, de grofgesneden knoflook en de geraspte Parmezaanse kaas in de blender of mengbeker van je staafmixer.  Hak alles goed en fijn en voeg beetje bij beetje de olie toe. Je kunt een beetje spelen met de hoeveelheid olie om een dunnere of dikkere pesto te krijgen (naar smaak). Breng op smaak met zout en peper.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor pistachepesto op Pinterest:

Pinterest pin pistache pesto

Summary
recipe image
Recipe Name
Pistachepesto
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*