Als je van koken houdt, weet je dat goed gereedschap essentieel is. Een van de meest veelzijdige en geliefde messen in de keuken is het santokumes. Dit Japanse meesterwerk heeft zijn weg gevonden naar keukens over de hele wereld en wordt geprezen om zijn functionaliteit en design. Laten we eens […]
Basis
Basisingrediรซnt: zout
Teveel is misschien niet goed voor je, maar zonder is ook niet echt lekker: zout is een belangrijk basisingrediรซnt in de keuken. Ik vertel je er alles over in deze serie met vandaag het basisingrediรซnt zout. Wat is zout? Als we het over zout hebben, bedoelen we meestal keukenzout. De […]
10 x recepten met pistache
2024 was – mede door de fameuze Dubai reep – wel het jaar van de pistache noot. Maar ook in allerlei andere zoete en hartige gerechten kwam dit heerlijke groene nootje voorbij. Ik ben al jaren fan en heb inmiddels al heel wat lekkere recepten met pistache op mijn blog […]
Basisingrediรซnt: boter
In de serie basisingrediรซnten een product dat vrijwel standaard in iedere Nederlandse koelkast zal liggen: boter. Het is in ieder geval รฉรฉn van mijn favoriete ingrediรซnten! Vandaag vertel ik je alles over het basisingrediรซnt boter. Boter Als ik het in mijn recepten heb over boter, bedoel ik eigenlijk standaard roomboter. […]
Basisingrediรซnt: eieren
Deze week voor Pasen leek mij wel gepast om in de serie ‘basisingrediรซnten’ dit keer het onderwerp eieren te behandelen! Dit is alles wat je moet weten over het basisingrediรซnt eieren. Kip of het ei? Wat was er eerst, de kip of het ei? Deze eeuwenoude vraag heeft wetenschappers en […]
De 4 gezondste pitten en zaden die je dagelijks zou moeten eten
Als een extra crunch in je salade of een decoratieve topping op je brood. Of toch liever als voedzaam extraatje in je havermout? Als je gezonder wil eten zonder grote aanpassingen, dan begin je met pitten en zaden. Een handje per dag en je zult je energie, spijsvertering en weerstand […]