Room, crème fraiche, zure room, clotted cream, ik ben er dol op en heb altijd wel een potje van het één of ander in de koelkast staan. Het geeft ieder gerecht instant ‘jeu’ en romigheid. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen en welke soorten room gebruik je waarvoor? Ik […]
Basis
5 x besparen op je boodschappen
Nu alles duurder is geworden is besparen op mijn boodschappen voor mij haast een sport geworden! Boodschappen kunnen aardig aantikken maar met wat gezond verstand en plannen kom je een eind. Om januari slim te beginnen geef ik je 5 handige tips om te besparen op je boodschappen. Besparen op […]
10 x recepten zonder pakjes en zakjes
Het is onderdeel van de ‘slogan’ van mijn blog, ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes’. Niet omdat ik nou per definitie tegen ben, maar meer omdat uiteindelijk de gerechten die je zelf zonder de pakjes en zakjes maakt vele malen beter smaken. En je leert er tenminste echt van koken! […]
Welke messen heb je nodig in de keuken?
Toegeven: mijn keukenlades puilen uit met alle keukentools die ik nodig heb. Of denk nodig te hebben. Zesteurs, bolletjestangen, raspen, spatels, gardes maar vooral: messen. Een goed mes is het meest onmisbare gereedschap in de keuken. En voor iedere klus is er het juiste mes. Welke messen heb je nodig […]
Weekmenu planning maken
Binnenkort beginnen de scholen weer. En ‘back to school’ betekent hier in huis vooral weer wat meer ‘back to normal’. Die eerste weken zijn altijd weer even wennen: wekker zetten, lunch klaarmaken voor school, agenda’s afstemmen. Ik vind het dan altijd fijn om een weekmenu planning te maken. Weekmenu planning […]
Zelf taugé kweken
Zelf taugé kweken is niet alleen super leuk om te doen, het is ook nog eens ontzettend lekker. Veel lekkerder dan taugé die je in de supermarkt koopt. Zo knapperig en vers! Bovendien is het zelf kweken eenvoudig en goedkoop. Met een zak mungbonen van 400 gram kun je maanden […]