Basis

Zelf boter maken!

Er is geen ingrediënt waar zoveel misverstanden over bestaan als over boter. Culi-bloggers krijgen vaak de vraag of je met de in het recept genoemde 100 gram boter roomboter bedoelt. Ja natuurlijk, wat anders? Boter rules! Het stond dan ook al lang op mijn to-cook lijstje: zelf boter maken. Terwijl […]

Koken met verse kruiden

Koken met kruiden maakt echt het verschil. En met verse kruiden is het helemaal feest. Ieder gerecht fleurt op van een vers blaadje groen.    Het is niet altijd even makkelijk zelf verse kruiden te kweken. Vooral als je het van de vensterbank of een klein balkon moet hebben. Salie, […]

Dukkah!

In restaurant “Eten bij werelds” in Den Haag at en kocht ik ooit Dukkah. Dukkah is een Egyptische specerij-en-noten-mengsel wat in het restaurant geserveerd werd met brood en olijfolie. Je dipte het brood in de olie en vervolgens in de dukkah. Een hele aparte smaaksensatie: het frisse van korianderzaad, anijs […]