Ik denk dat wel meer kinderen met mij dachten dat chocolademelk inderdaad van bruine koeien komt… Als stadskind wist ik nog net dat bloemkool niet bij Albert Heijn groeide maar veel verder dan dat kwam ik niet. Toch zijn er nog veel soorten etenswaren waarvan ik – en ook vast jij […]
Basis
High tea organiseren – tips en recepten
Voor mijn 50e verjaardag organiseerde ik een high tea voor familie en vrienden. En natuurlijk maakte ik als foodblogger (bijna) alles zelf. Een behoorlijke opgave, maar wat vond ik het leuk om te doen! Zelf een high tea organiseren? Ik deel vandaag de recepten en geef handige tips! Foodiebag voor […]
Président et moi: 50 ans de qualité
Het merk Président is ontstaan op een nieuwjaarsborrel in 1968. Een goed jaar, want vijf maanden later werd ik geboren….Président et moi staan dus ieder voor 50 jaar topkwaliteit! Toen ik onlangs werd uitgenodigd voor een proeverij van Franse kazen van Président kon ik natuurlijk geen ‘non’ zeggen. Helemaal omdat […]
Zelf extract maken van vanille, koffie of amandel
Regelmatig kom je het tegen in (bak)recepten: extract of essence. Van vanille bijvoorbeeld, of amandel. Het is verkrijgbaar in de supermarkt van onder andere Dr. Oetker. Die noemt het dan weer ‘aroma’. Over het hoe en waarom lees je vandaag. Want zelf extract maken is helemaal niet moeilijk! Extract, aroma of […]
Zonder pakjes en zakjes: honing-mosterd dressing
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of […]
Zelf mosterd maken
En weer kan ik een receptje wegstrepen van mijn foodbucketlist. Het gaat lekker! Zelf mosterd maken stond al een poosje op de planning. En als je beseft hoe makkelijk is vraag je je eigenlijk af waarom het zo lang heeft geduurd. Zelf maken Sommige dingen zijn eenvoudiger om te kopen […]
Zonder pakjes en zakjes: aioli of knoflooksaus
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een […]
Cranberry azijn
Cranberries horen bij Kerst als pepernoten bij Sinterklaas. De cranberry komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en wordt daar rond Thanksgiving en Kerst veel gegeten. En zoals veel dingen die uit Amerika komen (Black Friday, Halloween) wint ook de cranberry in ons kikkerlandje steeds meer aan populariteit. Ik maakte o.a. een heerlijke […]
Zonder pakjes en zakjes: bechamelsaus
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een […]
Remouladesaus (+ 3 bonus sausjes!)
Het is weer bbq-seizoen! En bij barbecueën horen naast veel vlees, stokbrood en salades natuurlijk ook lekkere sausjes. Uit een flesje van Calvé of – vele malen lekkerder – zelfgemaakt! En dat is helemaal niet zo moeilijk! Zoals deze heerlijke verse remouladesaus. Mayonaise als basis voor sausjes De basis van […]