Home » Basis » Pagina 4

Basis

echte boter!

Zelf echte boter maken!

Onlangs werd ik uitgenodigd voor een ‘boterdate’ door Lurpak in restaurant Bøg in Den Haag. Dit Deense botermerk gebruikt voor hun boter de beste melk van Deense koeien. En dat proef je! Ik heb niets voor niets het woord ‘boter’ prominent in mijn slogan staan, dus schoof ik graag aan […]

saté babi met pindasaus

Homemade pindasaus

Pindasaus eten we hier in huis niet zo heel erg vaak. Wel altijd bij de nasi of bami, en heel soms bij een stukje vlees of patat. Maar eigenlijk vond ik de pindasaus die ik de winkel koop nooit echt lekker en vrijwel altijd zo zoet! Een vergelijking van etiketten […]

online boodschappen doen

Op kamers: de basisvoorraad in je keuken

Vandaag begint het academisch jaar. En worden er weer vele kamers in Utrecht, Amsterdam, Delft, Groningen, Wageningen en andere universiteitssteden betrokken door verse eerstejaarsstudenten. Compleet met Ikea keukenuitzet en bij elkaar gesprokkelde meubeltjes. Ben jij of ken jij zo’n iemand? Dan is onderstaand lijstje handig om snel de basisvoorraad in […]

Zelf mayonaise maken

Het stond al een poosje op mijn food bucketlist: zelf mayonaise maken. Ik had dat dus echt nog nooit gedaan. En op een of andere manier leek het me super lastig. Maar na wat Youtube filmpjes te hebben bestudeerd kwam ik er al snel achter dat je twee methodes hebt. […]

Zout minderen? Maak je eigen kruidenmix!

Een lieve vriendin van mij moet minder zout gaan eten. Vanwege een hoge bloeddruk enzo. Laatst vroeg ze mij om tips om haar eten op smaak te brengen met een zelfgemaakte kruidenmix. Want wist je dat bijvoorbeeld kipkruiden uit de supermarkt uit meer dan 50% zout bestaan?! En aan kruidenmixen […]

Zelf boter maken!

Er is geen ingrediënt waar zoveel misverstanden over bestaan als over boter. Culi-bloggers krijgen vaak de vraag of je met de in het recept genoemde 100 gram boter roomboter bedoelt. Ja natuurlijk, wat anders? Boter rules! Het stond dan ook al lang op mijn to-cook lijstje: zelf boter maken. Terwijl […]

Koken met verse kruiden

Koken met verse kruiden maakt echt het verschil. Ieder gerecht fleurt op van een vers blaadje groen. Koken met verse kruiden Het is niet altijd even makkelijk zelf verse kruiden te kweken. Vooral als je het van de vensterbank of een klein balkon moet hebben. Salie, bieslook, munt en rozemarijn, […]

Zelf dukkah maken

In restaurant “Eten bij werelds” in Den Haag at ik ooit Dukkah. Dukkah is een Egyptische specerij-en-noten-mengsel wat in het restaurant geserveerd werd met brood en olijfolie. Je dipte het brood in de olie en vervolgens in de dukkah. Een hele aparte smaaksensatie: het frisse van korianderzaad, anijs en venkelzaad […]