Home » Basis » Pagina 5

Basis

ingelegde citroenen maken

Ingelegde citroenen maken + recept visballetjes

Door gastblogger Dieneke van der Waal Laatst had ik nogal wat citroenen over waarvan ik twee recepten heb gemaakt die al tijden op mijn lijstje stonden. De ene was zelf limoncello maken. Echt lekker en zo leuk om eigen gemaakte limocello te kunnen schenken. En natuurlijk ook leuk om cadeau […]

high tea organiseren

High tea organiseren – tips en recepten

Voor mijn 50e verjaardag organiseerde ik een high tea voor familie en vrienden. En natuurlijk maakte ik als foodblogger (bijna) alles zelf. Een behoorlijke opgave, maar wat vond ik het leuk om te doen! Zelf een high tea organiseren? Ik deel vandaag de recepten en geef handige tips! Foodiebag voor […]

Président et moi: 50 ans de qualité

Het merk Président is ontstaan op een nieuwjaarsborrel in 1968. Een goed jaar, want vijf maanden later werd ik geboren….Président et moi staan dus ieder voor 50 jaar topkwaliteit! Toen ik onlangs werd uitgenodigd voor een proeverij van Franse kazen van Président kon ik natuurlijk geen ‘non’ zeggen. Helemaal omdat […]

zelf extract maken

Zelf extract maken van vanille, koffie of amandel

Regelmatig kom je het tegen in (bak)recepten: extract of essence. Van vanille bijvoorbeeld, of amandel. Het is verkrijgbaar in de supermarkt van onder andere Dr. Oetker. Die noemt het dan weer ‘aroma’. Over het hoe en waarom lees je vandaag. Want zelf extract maken is helemaal niet moeilijk! Extract, aroma of […]

honing-mosterd dressing

Zonder pakjes en zakjes: honing-mosterd dressing

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of […]