Ik moet bekennen dat ik vroeger vaak een pakje custardpoeder kocht om banketbakkersroom te maken. Maar als je eenmaal weet hoe makkelijk banketbakkersroom maken eigenlijk is, dan maak je het lekker zelf! Waarvoor gebruik je banketbakkersroom? Banketbakkersroom is heel veelzijdig. Je kunt het gebruiken voor in een puddingbroodje, tompouce, taart […]
Basis
Mijn keukenaccessoires verlanglijst
Je zou denken dat ik als fervent foodblogger alles al heb. Wat keukenaccessoires betreft dan. En hoewel mijn keuken (en meer ruimtes in huis!) haast uit zijn voegen barst, heb ik evengoed een keukenaccessoires verlanglijst. Benieuwd wat daar dan op staat? Keukenaccessoires verlanglijst Extra’s voor de Kitchenaid Een Kitchenaid kopen […]
Onmisbaar in de keuken: peper, zout en Tabasco!
In mijn keuken vind je – naast ontelbaar veel kruiden en specerijen – altijd peper, zout en Tabasco. Een paar druppels Tabasco versterken de smaak van elk gerecht. Er zijn maar weinig producten die zo algemeen toepasbaar zijn als Tabasco. Eigenlijk alleen peper en zout. Laten dat nu net de […]
Crรจme fraiche maken
Zelluf doen is leuk! Omdat je dan weet hoe dingen in elkaar steken. En omdat het zo lekker ambachtelijk is. En ook al lijkt het misschien onzin om zelf crรจme fraiche te maken terwijl je het voor een paar centen in de winkel koopt, het is ook gewoon leuk om […]
Zonder pakjes en zakjes: pistachepesto
Pasta is bij ons dรฉ doordeweekse maaltijd. Want: snel klaar, volop variatie mogelijk en iedereen vind het lekker. Eรฉn van onze favorieten is pasta met pistachepesto, kip en rucola. Klaar in een handomdraai en waanzinnig lekker. Vooral als je de pistachepesto zelf maakt! Ik geef je het recept dat zo […]
Zuurkool maken (fermenteren)
We zijn hier thuis liefhebbers van zuurkool, vooral in een winterse ovenschotel. Maar zelf zuurkool maken, dat had ik nog nooit gedaan. Leren fermenteren, dat bood de kookjuf van Bodhi mij aan, in ruil voor een workshop โbloggenโ aan haar leerlingen uit de 3eย klas van Wellantcollege Madestein. Goede deal! En […]