Home » Mooie gerechten starten in de moestuin
Ellen Rebel

Mooie gerechten starten in de moestuin

Door gastblogger Ellen Rebel – Het schrijven van verhalen heb ik altijd al een leuke bezigheid gevonden en dit weekend kreeg ik een ingeving. Wat zou het leuk zijn te gaan bloggen over mijn buitenleven. Ik heb Anne-Marie benaderd en zij was gelukkig gelijk positief. My Happy Kitchen laat fantastische gerechten zien maar voordat dit op tafel komt, moet je ze eerst verbouwen. Mooie gerechten starten in de moestuin! Daar heb ik sinds een paar jaar heel veel schik in en wil dit graag met jullie delen. Op de pagina over gastbloggers stel ik mij verder aan jullie voor!

moestuin

Nieuw leven bij de kippen

Behalve een moestuin, bessentuin en pluktuin, hebben we ook de nodige kippen en natuurlijk Hendrik. Hendrik doet echt zijn best om voor nageslacht te zorgen. Rond Pasen werden de eerste kuikens bij ons geboren. Er liepen na een paar weekjes drie trotse mama’s rond met negen kuikens. Behalve het genieten van dat geweldige jonge spul brengt het ook zorgen en verdriet met zich mee.

moestuin

Plaats delict buitenren

Afgelopen vrijdag vond ik het grootste kuiken (Wyandotte) dood aan in de ren. Na navraag bij buren kon het haast geen rat zijn maar werd er gedacht aan een wezel. Google: wezel, het kleinste roofzoogdier ter wereld. En die is in de ren geweest? De volgende nacht miste ik drie kuikens. Geen spoor te bekennen. Mijn handige man frank ( zal ik hem voortaan Handy Frank gaan noemen want jullie gaan over hem nog veel horen) hele dag op zijn vrije zondag op zijn knieën in het kippenhok gezeten om gaas onder de tegels te leggen. Verder kwam ook de tip het nachthok dicht te laten. Nu moet Hendrik wachten tot ik voor hem het hok in de morgen open doe. Fijn voor hem dat ik een vroege vogel ben! Gelukkig trof ik vanmorgen het zelfde aantal aan als de avond ervoor. Laten we  hopen dat dit de oplossing is.

kip

Nieuw leven

Sinds dit weekend hebben we weer een broedse kip ( Cochin krielkip) apart gezet met 10 eieren. Acht van haar zusjes, moeder, tantes en twee van de overbuurvrouw. Behalve dit nieuwe leven over 21 dagen gaat poes Loes ook over drie weken bevallen. Wij hebben wel eerder poezen gehad maar nooit kittens. Leuke spannende tijd!  Loes wordt al aardig dik. Veel mensen hebben last van de z.g. Coronakilo’s maar bij Loes komt ’t echt ergens anders van.

picknickbank

Picknickbank

Om het leed een beetje te verzachten voor de bewoners van de ren heeft handy Frank voor mij een picknickbank voor de kippen gemaakt. Ik was dit op een kippenforum tegengekomen en dan hoef ik echt maar een paar dagen te zeuren en dan gaat handy Frank het al maken. Kijk maar op de foto hoe leuk ze het vinden.

moestuin

Mooie gerechten starten in de moestuin

Een kleine greep uit groenten die op dit moment in de moestuin staan: sla, prei, sjalotjes, ui, courgette, bietjes, bonen, erwten, palmkool, paksoi, pastinaak, Savooiekool, koolrabi, spruiten en andijvie. Alleen de sla hebben we tot op heden kunnen oogsten. In kas staan gewone tomaten, kerstomaatjes, komkommers, snoeppaprika’s en kruiden te groeien. In het volgende blog laat ik jullie meer weten over mijn moestuin.

tuin

Lockdown Keulseweg 

Na negen weken waren wij gister weer eens compleet met de avondmaaltijd, kinderen, aanhang en oma Puck van 80. Iedereen had wat gemaakt. Ik ben de eitjes gaan scoren bij de kippen en met de bieslook uit de tuin een heerlijke eiersalade gemaakt. Weer als vanouds op gepaste afstand genoten van het heerlijke weer. Laten we hopen dat we op termijn weer ons oude leven terug kunnen krijgen.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

 1. Leo & Mark

  Wat een leuke blog Ellen.
  Wij hebben met jouw moeder afgesproken, dat wij binnenkort echt een keer bij jullie komen kijken!
  Komen wij zelfgemaakte appeltaart eten, met de appels van jullie appelboom, lekker hoor.
  Geniet van jullie boerderij.

 2. Ellen, leuk je blog te lezen. Hopelijk blijft de wezel nu weg en heb je straks nieuwe kuikentjes want hoe leuk is dat!

 3. Henk Kroon

  Hey Ellen, wat ben jij lekker druk, actief in de buurt in je tuin en nu bloggen! Leuk om te lezen maar dat koken is niet echt aan mij. Geloof was dat er veel plezier in alles zit, ik honger op wandelen en lopen graag en veel langs?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*