Home » Ik ging naar de Marqt en ik nam mee…….

Ik ging naar de Marqt en ik nam mee…….

Ik ben dol op shoppen. Kleding, accessoires, schoenen, boeken, vaasjes, tassen, you name it! Maar het allerleukst vind ik foodshoppen! En dan bedoel ik de etenswaren die je koopt buiten de grote boodschappen in de supermarkt. Bij dat kleine kaasboertje dus, de viskraam op de markt, in de Chinese supermarkt, bij Marks & Spencers, de expat winkel of de toko.

Brandt & Levie lavendel worst

Afgelopen weekend bezocht ik Marqt en de expat winkel in Wassenaar, waar een groot assortiment Amerikaanse en Engelse etenswaren wordt verkocht. Ik heb de buit bescheiden gehouden (beide winkels zijn niet goedkoop) maar ik ben evengoed erg blij met de dingen die ik gescoord heb!

Marqt

Bij Marqt (aan de Hofweg in Den Haag) hebben ze veel lekkere dingen! Ik heb drie artikelen gekocht die ik nog niet kende:

Brandt & Levie lavendel worst
Ik hou van worst en ik hou van lavendel. Dus ondanks de prijs van maar liefst 6,49 kon ik dit (kleine, ca. 150 gram) worstje niet laten liggen! Brandt & Levie zijn Nederlandse worstmakers uit Amsterdam. Van goed gehouden Nederlandse varkens maken zij droge worsten die langzaam worden gerijpt volgens Italiaans procedé. De droge worst is verkrijgbaar in 8 verschillende smaken, waarvan ik de rozemarijn met rozenblaadjes zeker een keer wil proberen. Maar die lavendel worst dus…Was ik eerst een beetje sceptisch over de prijs, na het proeven ervan kan ik maar één ding zeggen. Deze worst is iedere 649 eurocent waard! Wat is dit lekker!!

Wostok limonade

Wostok limonade

Mijn oog viel direct op de vormgeving van de etiketten van deze limonade. Ze zijn gebaseerd op oude Russische recepten en worden in Duitsland gemaakt. Maar wat vooral op valt zijn de bijzondere smaakcombinaties. Zoals sparreboom met ginseng en kardemom. Ik kocht die met dragon en gember. Een flesje kost 0,99 cent.

Proper corn sweet coconut & vanilla

Propercorn
De popcorn van Propercorn profileert zichzelf als corn done properly. Glutenvrij, vegetarisch en met weinig calorieën. Als ik me niet vergis bevat alle popcorn deze eigenschappen al? Wat ze in ieder geval wel goed doen is leuke smaken bedenken en deze in prachtig vormgegeven zakken doen. Waardoor het weer hip en hot wordt. Ik koos de smaak Coconut & Vanilla en betaalde 1,89 voor een zak van 90 gram.

Kelly’s expat shopping

In Wassenaar (en overigens ook in de Zoutmanstraat in Den Haag, maar daar kwam ik later pas achter) zit Kelly’s expat shopping, voor de ultimate British & American grocery. Nu was mijn behoefte aan Britse producten al aardig bevredigd met de komst van Marks & Spencers naar Den Haag (nogmaals: halleluja!) maar ik was gewoon nieuwsgierig. Hier nam ik twee dingen mee:

M&M's mint dark chocolat

M&M’s mint and dark chocolat
Mijn favoriete combo, pure chocolade en pepermunt. In een leuk M&M snoepje. Ik betaalde volgens mij rond de 1 euro voor een zakje van 42 gram.

Jell-o watermelon

Watermelon jell-o
Hier was ik blij mee! Ik ben sowieso van kinds af aan al fan van gelatine pudding. En dan nu gelatine pudding in de smaak van mijn favoriete fruit: watermeloen! Hartstikke kunstmatig natuurlijk. En voor 2 euro per pakje ook niet echt goedkoop. Maar hé: watermelon jell-o!

4 Comments

  1. Leuke producten! Ben ontzettend benieuwd naar de m&m's (top combi mint – chocolade) en de worstjes. Hopelijk komt er ook snel een Marqt hier in de buurt 😀

  2. Marqt is fijn hè? Erg aan de prijs, maar zo'n food walhalla. Ik koop altijd te veel als ik daar ben.

  3. Die m&m's zijn lekker, maar je kunt ook gewoon een doosje After Eight nemen. Stuk goedkoper, net zo lekker en makkelijker verkrijgbaar. Die worst moet je echt eens proberen!

  4. Ja ik probeer mij ook altijd wel in te houden daar!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*