Home » Zelf rocky road maken
zelf rocky road maken

Zelf rocky road maken

Mijn eerste rocky road pie at ik meer dan 20 jaar geleden op een rondreis door de Verenigde Staten. En oh oh wat vond ik dat lekker. Het doet eigenlijk best wel denken aan de oerhollandse arretjescake of de Italiaanse salame di cioccolato. Rocky Road is een recept dat oorspronkelijk afkomstig is uit Australië. En zelf rocky road maken is reuze makkelijk! Ik geef je het eenvoudige recept.

zelf rocky road maken

Beschadigd snoep en gebak

Veel snoepgoed en gebak raakte na de lange zeereis uit Europa beschadigd. Om dit beschadigde snoepgoed en gebak toch nog te kunnen verkopen bedachten de Australiërs een slimme manier. Overgoten met chocolade en aangevuld met noten bleek het een populaire traktatie bij de goudmijnwerkers. De naam komt van de ruwe wegen die zij moesten afleggen om bij de goudvelden te komen.

Rocky Road

Rocky road recept variaties

In de combi van ingrediënten kun je best variëren. Voeg bijvoorbeeld rozijnen of gedroogde cranberries toe, of gebruik pecannoten. Ook M&M smarties doen het prima. Mini marshmallows zijn het handigst, maar je kunt ook grote marshmallows in stukken knippen. De smaak te pakken? Maak dan ook eens rocky road fudge!

zelf rocky road maken

Zelf rocky road maken

Wat heb je nodig

  • 200 gram roomboter
  • 300 gram chocolade (puur, melk of een mix)
  • 100 gram biscuitjes
  • 75 gram ongezouten noten (walnoten, hazelnoten, pinda’s)
  • 75 gram mini marshmallows of grote marshmallows in stukjes geknipt
  • 3 eetlepels stroop of honing
  • 25 gram kokosvlokken

Bakvorm van ca. 25 x 20

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.

Breek de biscuitjes in stukjes. Smelt in een ruime pan op een laag vuur de boter met de chocolade en de stroop. Roer af en toe.

Haal de pan van het vuur en voeg er de biscuitjes, noten, marshmallows en kokos aan toe. Roer goed door en verdeel het mengsel over de ingevette bakvorm.

Laat in de koelkast tenminste twee uur opstijven.

Summary
recipe image
Recipe Name
Rocky Road
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 12 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

9 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit, leuk om wat van de achtergrond te lezen. Zelf heb ik kraam rocky road gemaakt, lekker en een keer iets anders dan beschuit met muisjes. 🙂

  2. Dit is zo lekker he! Goed recept 😀

  3. Oh zo lekker! Ik eet me er altijd misselijk aan hahaha!

  4. Dat heb ik nou nog nooit gegeten/gemaakt, Rocky Road. Ken wel de ouderwets gezellige arretjescake. Maakte mijn moeder wel voor ons. Ging toen nog “gewoon” rauw ei door… Lekker dat hij was!

    • Jaaaa, arretjescake is ook zo lekker. Idd gewoon met rauw ei. Als ze vers zijn en je maakt het niet voor zwangeren of bejaarden moet dat wat mij betreft ook best kunnen. Alleen nu misschien even niet, met al die gekke eieren in de winkel….

  5. hoeland kan je het bewaren …als het dat haalt ;)…
    groeten sabine

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*