Home » Zo kun je zelf petit fours maken!

Zo kun je zelf petit fours maken!

Als kind kochten mijn ouders voor ons altijd petit fours op zaterdag, en noemden dat ‘kindergebakjes’. Heerlijk vond ik dat. Lekker in deeltjes opeten: eerst de decoratie, dan de botercreme en tot slot het (bitter)koekje! Het leek me leuk om zelf eens deze petit fours te maken!

Bitterkoekjes

Je hebt verschillende soorten petit fours. Over het algemeen zijn ze op basis van cake of op basis van een bitterkoekje. Ik vind sowieso de smaak van bitterkoekjes heerlijk. En ze zijn snel en makkelijk te maken!

petit fours maken

Botercrème

Deze botercrème is door de manier van bereiden heel lekker en zacht, zonder een overheersende botersmaak. Voor de decoratie gebruikte ik marsepeinen bloemetjes, maar je kunt hiervoor allerlei soorten taartdecoratie gebruiken. Mijn petitfours zijn misschien niet super strak, maar wel super lekker!

petit fours maken

Petit fours

Wat heb je nodig (ca. 15 stuks):

Ingrediënten

  • 15 bitterkoekjes (gekocht of zelfgemaakt)
  • 150 ml. melk
  • 15 gram custardpoeder
  • 15 gram suiker
  • 60 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram witte chocolade
  • Taartdecoratie

  • 15 bitterkoekjes (gekocht of zelfgemaakt)
  • 150 ml. melk
  • 15 gram custardpoeder
  • 15 gram suiker
  • 60 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram witte chocolade
  • Taartdecoratie

Extra nodig: spuitzak

Doe de melk, custardpoeder, boter, vanille-extract, suiker en basterdsuiker in een pan en verhit al roerend. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de crème indikt. Laat ca. een half uurtje afkoelen. Doe de crème in een staande mixer en draai in ca. 15 minuten tot een luchtige botercrème. Doe dit in een spuitzak met gladde spuitmond en leg een half uurtje weg in de koelkast.

Spuit een bolletje botercrème op ieder bitterkoekje. Laat opstijven in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie of in de magnetron.  Doop de koude botercrème op de koekjes in de witte chocolade. Breng de taartdecoratie aan en laat de chcolade hard worden.

Ook handig:

Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer

Bewaar het recept om zelf petit fours te maken op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Petit fours maken
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*