Home » Verse ravioli met ricotta, walnoot en salie
verse ravioli met ricotta

Verse ravioli met ricotta, walnoot en salie

Wat is er lekkerder dan ravioli? Zelfgemaakte verse ravioli! Naast het feit dat het ontzettend leuk is om te doen, en je de vulling helemaal zelf kunt bepalen, is verse ravioli ook gewoon ontzettend lekker. Ik maakte verse ravioli met ricotta, walnoot en salie!

verse ravioli met ricotta

Pasta

De verhoudingen van de pasta (meel/water) hieronder zijn voor de volautomatische pastamachine van Philips. Een ideaal apparaat dat ik iedere pastaliefhebber kan aanraden. Je maakt er super eenvoudig spaghetti, tagliatelle, penne en lasagnevellen mee. En dus ook ravioli met die vellen voor lasagna. Ga je pasta maken met de hand? Reken dan op 250 gram bloem en 100 ml water per twee personen. Rijkere pasta maak je met ei. Reken op 2 eieren op 200 gram bloem per twee personen en laat het water weg.

verse ravioli met ricotta

Raviolisteker

Voor het maken van de ravioli gebruikte ik een raviolisteker. En geloof me, dat werkt supermakkelijk. Je hebt nog veel meer ravioli ‘hulpmiddelen’. Zo zag ik o.a. een ravioliplankje en een ravioli vouwer. We aten de ravioli met gesmolten gezouten roomboter waarin je wat salieblaadjes mee suddert, en wat Parmezaanse kaas. Simpel maar lekker! Op deze manier komt ook de vulling het beste tot zijn recht.

verse ravioli met ricotta

Verse ravioli met ricotta, walnoot en salie

Wat heb je nodig (4 personen, hoofdgerecht/8 personen, voorgerecht)

Ingrediënten

  • 500 gram bloem van harde tarwe, tipo 00)
  • 180 ml water
  • 75 g walnoten
  • 20 blaadjes salie
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g ricotta
  • Zout en peper
  • Roomboter + eventueel extra salieblaadjes

Maak van de bloem en het water gelijke hoeveelheden vellen pasta. Of kneed de bloem en het water in ca. 10 minuten in een staande mixer tot een soepel deeg en rol dun uit. Snijd in gelijke plakken van ca. 10 centimeter hoogte.

Meng voor de vulling de ricotta met de parmezaanse kaas, de salieblaadjes (fijngesneden), en ca. 50 gram van de walnoten (fijngehakt). Breng op smaak met zout en peper.

verse raviolo met ricotta

Leg op de juiste afstand (afhankelijk van de doorsnede van je raviolisteker) bolletjes vulling op een deegvel. Leg hier een nieuw vel deeg bovenop en druk aan.

verse ravioli met ricotta

Bestrijk eventueel vooraf het eerste deegvel met water om het deeg goed te laten plakken. Steek nu rondom ieder bolletje vulling een raviolo (enkelvoud van ravioli) uit. Leg op een bord.

Ga zo door totdat alle deegvellen/de vulling op is. Ik maakte ca. 24 ravioli met dit recept. Het is afhankelijk van de grootte van je steker.

Kook de pasta in ca. 3-4 minuten (afhankelijk hoe lang tevoren je de ravioli hebt gemaakt en hoever ze gedroogd zijn) gaar in kokend water met wat zout.

Serveer met saus naar wens. Lekker is het om een flinke klont gezouten roomboter te smelten in een koekenpan en hierin wat blaadjes salie te laten meesudderen. Bestrooi met nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

Bewaar het recept voor verse ravioli met ricotta op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Verse ravioli met ricotta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*