Vegetarisch

vegetarische recepten met oesterzwammen

5 x vegetarische recepten met oesterzwam

Oesterzwammen zijn de ideale vervanger in vlees en zelfs in visgerechten. Bovendien zijn oesterzwammen – naast ontzettend lekker – ook nog eens heel gezond. Je hebt gewone oesterzwammen en de koningsoesterzwam. Die laatste is extra vlezig en goed te verwerken in gerechten. Ik deel vandaag de 5 lekkerste vegetarische recepten […]

taartje van doperwten en oesterzwammen

Taartje van doperwten en oesterzwam

Dit taartje van doperwten en oesterzwam is een heerlijk en fris zomers voor- of lunchgerecht. Het is vegetarisch en als je de roomkaas vervangt door vegan roomkaas en plantaardige boter om in te bakken gebruikt, is het gerecht ook vegan. Bovendien heb je dit gerecht in 10 minuutjes op tafel […]

bang bang mushrooms

Bang bang mushrooms

Hoewel ik geen vegetariër ben, probeer ik wel regelmatig een dagje geen vlees of vis te eten. Ik vind het ook heel leuk om vegetarische varianten op favoriete gerechten te bedenken. Van mijn favoriete snack – de bang bang shrimps -maakte ik een heerlijke vegetarische variant: de bang bang mushrooms. […]

gyoza met paddenstoelen

Gyoza met paddenstoelen (vegetarisch)

Je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken: gyoza. Een heerlijke smaakvolle snack of maaltijd, die – eenmaal gevouwen – ook nog eens in een handomdraai te bereiden zijn. Ik zorg er dan ook voor dat ik altijd een voorraad in de vriezer heb. Van de Aziatische supermarkt of […]

okonomiyaki van wagamama

Okonomiyaki van Wagamama your way

Ik ben zo blij dat we sinds kort in Den Haag (okay, Leidschendam, bijna Den Haag) ook een Wagamama restaurant hebben. In The Mall of the Netherlands kan ik nu ook genieten van de heerlijke gyoza’s, bang bang shrimps en de okonomiyaki van Wagamama! Wagamama your way Geen Wagamama in […]

cilbir recept turkse eieren

Cilbir recept voor Turkse eieren met yoghurt

Nu we richting de Pasen gaan is het ook op My happy kitchen tijd voor recepten met eieren! Daar staan er al een heleboel van online, maar dit recept voor Cilbir, Turkse eieren met yoghurt en kruidige boter, mag wat mij betreft niet ontbreken! Eieren pocheren Eieren pocheren lijkt lastig […]

omelet met truffel en kaas

Omelet met truffel en kaas

Heb je van de feestdagen (of een andere gelegenheid) nog een aangebroken potje truffeltapenade staan? Maak als lunch voor jezelf dan eens deze heerlijke omelet met truffel en kaas!  Eieren Een eitje gaat er altijd wel in. Bovendien zijn extra eiwitten goed voor je wanneer je, net als ik, niet […]

Vegan pekingeend

Vegan pekingeend van oesterzwammen

Pekingeend, wij zijn er hier in huize Otter dol op! Maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. We kopen altijd kant-en-klare eend bij de Aziatische supermarkt. Deze vegan pekingeend van oesterzwammen maakte ik wel zelf! Pekingeend Een hele pekingeend bereiden is een behoorlijke en tijdrovende klus. En de eend […]

Pieces of Joy

Piece of joy: verrassend goed!

Wie mij al langer volgt weet dat ik van de roomboter, suiker en slagroom ben. Vegan zal ik nooit worden, maar vlees laat ik wel steeds vaker staan. Toen ik werd gevraagd of ik de taartjes van Piece of Joy wilde testen was ik eerlijk gezegd een beetje sceptisch. Want […]