Vegetarisch

tempura van oesterzwam

Tempura van oesterzwam

Heerlijk bij de borrel, maar ook een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry of rijsttafel, deze tempura van oesterzwam. Tempura Tempura is een bereidingswijze waarbij ingrediënten worden gedoopt in beslag en dan kort gefrituurd. Door het beslag aan te maken met ijskoud water (eventueel met koolzuu) wordt het baksel extra […]

paddenstoelenspread met truffel

Paddenstoelenspread met truffel

Veel mensen die minder of geen vlees meer willen eten, hebben soms moeite met het vinden van vervangend en lekker broodbeleg. Nu eet ik zelf nooit vleeswaren op mijn brood, maar heb altijd oren naar lekkere en hartige alternatieven. Deze paddenstoelenspread met truffel kan ik in ieder geval van harte […]

Geroosterde aubergines met yoghurt

Geroosterde aubergines met yoghurt

Ik schreef al eerder dat ik geen goede groente eter ben. Maar ik doe wel mijn best om zo veel mogelijk recepten met groente uit te proberen. Deze geroosterde aubergines met yoghurt en granaatappelpitjes zijn een blijvertje! Aubergine Aubergines at ik eigenlijk alleen in de moussaka. Maar op deze manier […]

Thaise geroosterde paprika

Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken, en dan met name de Thaise. We eten dan ook regelmatig curries, noodles of nasi. En natuurlijk met allerlei lekkere bijgerechten, zoals deze heerlijke Thaise geroosterde paprika. Bijgerechten Een tafel vol met allerlei lekkere kleine (bij)gerechten. Daar hou ik van. En daarbij […]

Kaspressknödelsuppe

Oostenrijkse kaspressknödelsuppe

Wie zijn zomer- of wintervakantie graag doorbrengt in Oostenrijk, en dan vooral in Salzburgerland, heeft dit gerecht vast wel eens op de kaart zien staan: kaspressknödelsuppe. En wellicht ook weleens gegeten! Kaspressknödelsuppe De eerste plek die we bezoeken wanneer we weer in Oostenrijk zijn is de Hintersee. En bij de […]

gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana

Ik ben fan van gnocchi! Heerlijk Italiaans comfortfood, met gorgonzola uit de oven of eenvoudig met boter en salie. Gnocchi maak je van aardappel (of met pompoen!) maar deze gnocchi alla romana wordt gemaakt van tarwegriesmeel. Tarwegriesmeel Tarwegriesmeel, griesmeel van grof gemalen tarwe, wordt in Nederland ook wel verkocht onder […]

pancakes met tuinbonen

Pancakes met tuinbonen en kruidenboter

Je dag al goed beginnen met je eerste portie groente? Maak dan eens deze (American) pancakes met tuinbonen en kruidenboter! Hartige pancakes Nou ben ik sowieso meer een fan van hartig dan van zoet. En krijg je mij dus eerder mij bed uit voor zo’n stapeltje hartige pancakes dan de […]

linguini met verse zwarte truffel

Linguine met verse zwarte truffel

Goed eten behoeft vaak maar weinig ingrediënten. Dat weten de Italianen als geen ander. Verse zwarte truffel is van zichzelf al zo’n smaakmaker, daar moet je niet teveel poespas aan toevoegen. Deze linguine met verse zwarte truffel is klaar in een handomdraai en een godenmaal! Truffeljacht Een truffel is een […]

aardappelomelet

Aardappelomelet | de ideale ‘left-over lunch’

Als ik ’s avonds een restje aardappelen over heb ben ik stiekem altijd een beetje blij: morgen lekker een aardappelomelet voor de lunch! Restjes Sowieso is zo’n aardappelomelet – wat wel iets weg heeft van de Spaanse tortilla – ideaal om restjes in te verwerken. Want ook een restje vlees(waar), […]

Chili cheese nuggets

Chili cheese nuggets en review ‘Kookmutsjes’

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot voor kort nog nooit van de Kookmutsjes had gehoord. Ik leerde ze dit najaar kennen tijdens de Culiperslunch. Wat een onwijs enthousiaste en leuke meiden zijn Najat en Nadia! Ik kreeg hun mooie kookboek opgestuurd en maakte daaruit de pittige kaasballetjes, een perfectie […]